Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 26 de juny de 2011

SALMOREJO

En dies de molta calor, qui es pot resistir a un refrescant salmorejo? Un plat típic andalús, ja que ells en són uns experts en plats refrescants.
Aquesta recepta admet moltes variants. Els andalusos ens dónen la base del plat, que és molt bona, i tu pots fer volar l'imaginació.
Aquí us deixo la recepta que he fet jo

INGREDIENTS:

Tomates de branca, ben madures
Ceba tendra
Alls
Pa del dia abans (millor si es andalús o candeal)
Un bon oli d'oliva
Vinagre de xerez
Ou durs
Pernil salat


ELABORACIÓ:

En aquesta recepta no hi poso mides, tot dependrà de la quantitat que es vulgui fer.
Pelarem les tomates i les posarem a la batedora amb la resta de ingredients. Ha de quedar espès, així que hi anirem afegint una mica més de pa, si cal.
Picarem l'ou dur i el pernil salat ben petit i els hi tirarem pel damunt.
Recomano posar-hi mig all i anar-ne afegint si us agrada una mica més fort.

dilluns, 6 de juny de 2011

PANNA COTA AMB GELATINA DE CIRERES


El meu veí, l'avi de la Nora, en va regalar una caixa de cireres del seu cirerer i vaig decidir de fer aquesta recepta que vaig veure el bloc cuina per llaminers i que en va cridar molt l'atenció.
Es fàcil,bona i vistosa.Així que us animo a fer-la.
INGREDIENTS:
375ml d'aigua
110g de sucre
cireres
1 cullerada sopera de gelatina en pols o 6 fulles
80ml d'aigua
1litre de nata líquida
150g de sucre llustre
2 cullerades soperes de gelatina en pols o 12 fulles.

PREPARACIÓ: Fem un almívar barrejant els 375ml d'aigua i els 110g de sucre. Afegim les cireres sense pinyol deixant-les macerar un 5 minuts. Les retirem i reservem el líquid. Hidratem la cullerada de gelatina amb una mica d'aigua i afegim l'almívar calent. L'aboquem en un motllo prèviament untat( tipus plun-cake d'uns 20 centímetres)i tirem les cireres.
Reservem a la nevera unes 2 hores.
Per la panna cota hidratem les 2 cullerades de gelatina amb els 80ml d'aigua.
En un cassó, escalfem la nata i el sucre llustre fins que s'hagi dissolt i afegim la gelatina hidratada.
Treure'm el motllo de la nevera i ratllarem la gelatina amb una forquilla per tal que les dues capes s'enganxin bé.Aboquem la panna cota al damunt de les cireres i ho deixarem refredar a la nevera fins que hagi quallat unes 5 o 6 hores.
Per desenmotllar-ho, posarem amb un bany maria calent.
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)