Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

divendres, 29 de juliol de 2011

PASTÍS DE XOCOLATA I FORMATGE

L’ Ot, que és el petit de la casa ha fet un any. Que ràpid que passa el temps!. Per cel.lebra-ho vam fer un sopar i aquest és el pastís que vaig preparar per l’ocasió. L’Ot no va poder bufar l’espelma perquè ja estava dormint i vàrem ser el seu germà i les seves cosines els que varem bufar.

Aquest es un pastís que és molt suau i que sol agradar a tothom els molt xocolaters i els que no ho són tant. Jo sempre que l’he fet ha triomfat.  



INGREDIENTS:
Per la base de pa de pessic
2 ous
40g de farina
40g de sucre
25g de cacau en pols
Per al farcit:
200g de xocolata de postres
250g de formatge cremós
300ml de nata líquida
300ml de llet sencera
2 sobres de quallada
ELABORACIÓ:
Per la base: Es baten els ous amb el sucre fins que quedin ben escumosos. S’afegeix la farina i el cacau i es barreja amb cura. S’aboca dins un motlle i es reparteix uniformement. Es cou el forn a 180º uns 10 minuts aproximadament
Per el farcit: en un recipient es dissolen els dos sobres de quallada amb una mica de llet. En un cassó, s’escalfa la resta de la llet, la nata líquida i el sucre. Tot seguit s’hi afegeix la xocolata a trossos i es remena fins que es desfaci. A continuació s’hi afegeix el formatge cremós i es barreja fins que no quedin grumolls. Llavors s’hi afegeix la quallada i ho fem bullir uns minuts sense deixar de remenar. Finalment s’aboca sobra la base i ho deixarem refredar a temperatura ambient, ho reservem a la nevera i es decora el gust de cadascú.

dilluns, 11 de juliol de 2011

GELAT DE PINYA

Ja feia temps que tenia ganes de provar de fer gelat, i aprofitant que tinc la thermomix vaig decidir de fer-ne un de pinya, ja que a casa ens agrada molt.
La recepta la he tret del llibre de la thermo,amb alguna petita variants.Com ara posar-li sucre invertit, jo el vaig descobrir en aquest bloc mi blog de pintxos val la pena de fer-ne, el podeu guardà a la nevera  
Us recomano que el proveu de fer, perquè el resultat us sorprendrà  segur,queda un gelat cremós gens cristal·litzats,igual de si l’hagués comprat,però més natural.


INGREDIENTS:
250g de pinya natural o una llauna petita

300g de nata muntada
50g de sucre

50g de sucre invertit
6 rovells d’ou

1 cullerada d’aigua

ELABORACIÓ:

Muntarem la nata i la reservarem a la nevera. Triturarem la pinya, si es de llauna amb el suc, i la reservarem. Courem els rovells a una temperatura no superior a 100ºjuntament amb la cullerada d’aigua i el sucre uns 10minuts, quant faltin 2 minuts afegirem el sucre invertit,i ho deixarem refredar.

Un cop freda de crema de rovells la barrejarem amb la nata fins obtenir un crema uniforma,ho posarem en un motlle de gelat i el congelador un mínim de 6hores.

dijous, 7 de juliol de 2011

SOPA FREDA DE MELÓ AMB PERNIL


Avui us porto tot un clàssic de l’estiu,una sopa freda de meló que combina la mar de bé en dies de tanta calor. Aquesta es una recepta que hi ha tantes variants con cases que la fans,però jo us porto aquesta que es senzilla i molt bona.

INGREDIENTS:
Un meló de pell de granota
100g de crema de llet
Un pessic de sal
Pebre blanc
Pernil
Oli d’oliva extra
Unes quantes fulles de menta

ELABORACIÓ:
Tallarem el meló i li traurem les llavors,tot seguit farem unes boletes i las reservem, amb la resta la triturarem afegim la nata de nica en nica,la sal i el pebre i ho deixarem a la nevera .
Posarem el pernil en una safata per anar el forn i el deixarem fins que quedi sec.
Batem les fulles de menta amb l’oli.
Posem la sopa de meló en una copa o un plat fondo i posem unes boletes ,els encenalls de pernil i decorem amb l’oli.  


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)