Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

divendres, 13 de gener de 2012

CUPCAKE


Tenia moltes ganes de fer els cupcakes, volia saber com és que s’han posat tant de moda i si la fama que  tenen és merescuda, o no.
Aprofitant que els meus fills han tingut moltes vacances ens vam posar els davantals i varem anar per feina.
Ara ja ser el perquè de la fama que tenen: són molt bons i esponjosos, fàcils de fer i el resultat és espectacular.



















INGREDIENTS:
Per a uns 12 o 14 cupcakes
175 g de farina amb llevat
40 g de cacau en pols
120 g de mantega
190 g de sucre
2 ous
125 ml de llet sencera
1 cullerada de vainilla
 
Per el icing
100 g de mantega
275 g de sucre llustre
60 ml de llet
PREPARACIÓ:
La preparació és força senzilla. Primer de tot escalfem el forn a 170 graus, posem uns motllos d’alumini  en una safata i hi podem dins uns papers de magdalenes.
Tot seguit, agafem la mantega que ha d’estar a temperatura ambient i la posem dins una batedora amb beril·les fins que quedi ben esponjosa i hi anem tirant el sucre. Tot  seguit hi afegim els ous d'un en un. Per separat, barregem la farina i el cacau, i l'afegim, a poc a poc, a la massa que ja teníem preparada, alhora que hi posem una mica de llet amb vainilla.
Emplenem els motllos ¾ parts i els enfornem uns 20 o 25 minuts. Per saber si són cuits, els punxarem amb un escuradents que, si són llestos, ha de sortir ben net.
Per fer l'icing, posarem la mantega dins un bol i amb les berilles l'anirem treballant. Hi afegirem, tot seguit, el sucre poc a poc, afegint, de mica en mica, també, la llet, fins que quedi cremós. Si els voleu de colors hi posarem unes gotes de colorant per a usos culinaris, a gust de cadascú. Posarem l’icing dins una manega pastissera.
Desemmotllarem els cupcakes i els decorem amb l'icing
Us recomano fer servir l'icing tan bon punt acabeu de fer-lo. No el guardeu mai a la nevera, que quedaria dur. L'heu de fer servir a temperatura ambient. Els podeu decorar amb topping que tingueu per casa o fins hi tot lleminadures.
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)