Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dissabte, 7 d’abril de 2012

VIEIRES

Hum, vieires que bones. Estic escrivint la recepta i ja me ve salivera.
Aquesta recepta és de la Mariló Torres una gallega que em va enviar les closques de Galicia  per poder-les fer, moltes gràcies i a la meva amiga Montse que me les a fet arribar.
Us dedico aquesta recepta que m’ha quedat molt bona

Per unes 12 vieires
INGREDIENTS:

300 gr. de Vieires
1 ceba gran
2 dents d'all
1 pot tomàquet  petit (triturat)
100 gr. pernil  salat a daus petits
 una mica de pa ratllat
 formatge ratllat
 Sal i sucre (només si la tomàquet és molt àcida)

PREPARACIÓ

Fregim la ceba (ben ratllada i triturada) amb oli d'oliva verge que ocupi tot el fons de la cassola. Hi aboquem dos dents d'alls ben triturats.
Deixem que la ceba i l'all quedi ben tou i llavors hi tirem el pot de tomàquet triturat..
Ho deixem coure bé uns 15 minuts a foc mitjà. Si la tomàquet fos àcida haurem de posar una mica de sucre.
A part marcarem les vieires en una planxa ben calenta amb un raig d’oli.
Agafem les closques de la vieira  hi col·loquem la massa que acabem de preparar (en calent) i anem repartint la carn de la vieira a cada closca.
Hi afegim uns trossos de pernil salat a daus a cadascuna de les closques.
A sobre hi aboquem una mica de pa ratllat i el formatge, que cobreixi la part superior.
Provar-ho perquè si el pernil és salat no caldrà rectificar-ho amb sal. Això es deixa preparat i quan anem a servir-ho escalfem el forn, posem el pa i formatge ratllat per sobre.
Ho posem al forn només per gratinar uns 5-10 minuts fins que el formatge es torri. Es serveix ben calent.


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)