Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 19 d’agost del 2012

BRAÇ DE PATATA FARCIT

Aquesta és la típica recepta d’estiu, qui no ha menjat mai un braç de patata o també anomenat braç de gitano? Ningú oi? Tothom n’ha menjat. No se quin és el seu origen,el que si sé, que és un plat molt tradicional a la cuina catalana, a casa el fem molt sovint, i de maneres molt diferents, avui us porto aquesta, avia’m que us sembla.


INGREDIENTS
3 o 4 patates grosses
Mantega
Oli d’ oliva
100 g de gambetes
3 pals de surimi pals de cranc
3 ous
Dues llaunes de tonyina petites o una de gran
Una llauna petita d’olives verdes
6 filets d’anxova
Pebrot escalivat  (per decorar)

PRAPARACIÓ
Comencem posant les patates a bullir amb una mica de sal. Per provar que són cuites les punxem amb un ganivet. La cocció depèn de la mida de les patates.
Tot seguit,retirem les patates del foc, i les passem pel passa purés,(si no en teniu les podeu aixafar amb una forquilla), i afegim un raig d’oli d’oliva i una nou de mantega, així queden més amoroses.
Prepareu el farcit posant un raig d’oli en una paella i saltegem les gambes. Un cop cuites les afegim en un bol i barregem la resta de ingredients: dos ous, dues anxoves,els pals de surimi, les olives i la tonyina, tot tallat ben patit.
Quan estigui tot fred, esteneu el puré sobre un drap de cuina, procurant formar un rectangle.
Escampeu el farcit pel damunt del puré.
Enrotlleu la patata amb l’ajuda del drap.
Un cop tingueu el braç fet el poseu en una safata, i el decorem fen uns (montaditos) amb l’ou, les anxoves i les olives que ens quedaven i el pebrot escalivat. El podeu servir amb una nica de maionesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)