Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dilluns, 6 d’agost de 2012

PASTÍS DE LLIMONA I FORMATGE

Aquest pastís el vaig veure en un dels blocs que més segueixo,cuina per a llaminers,si el visiteu sabreu el perquè.
Aquest diumenge he tingut un dinar familiar, i jo he sigut la encarregada de portar les postres.
En ple mes d'agost i amb la calor que està fen volia porta un pastís ben refrescant.
Així que ho vaig tenir molt clar,era l'ocasió perfecta per provar-lo de fer-lo,aixó si amb alguna que altre modificació.
No va defraudar a ningú,no bo, boníssim.


INGREDIENTS:
Per la base:
Un paquet de galetes maria
75 g de mantega
Per la crema de llimona:
150 ml de suc de llimona
15 g de farina de blat de moro
100 g de sucre
2 ous
Per el farcit:
500 g de formatge cremós (tipus philadelphia)
250 ml de nata líquida
125 g de sucre
El suc de mitja llimona
7 fulles de gelatina
2 iogurts grecs

ELEBORACIÓ
Per la base:
Es prees-calfa el forn a 180 graus.
Es trituren les galetes amb un robot fins que quedin fetes pols,s'hi barreja la mantega fosa.
Es col·loca al fons d'un motlle desmuntable i s'aixafan amb una cullera.
Es cou al forn durant uns 10 minuts.Es deixa refredar i es reserva.
Per la crema de llimona:
En un cassó, es barreja el suc de llimona i el sucre, i esperem que bulli. Cal remanar de tant en tant.
Mentrestant,es baten els ous i la farina de blat de moro amb la batedora.
S'aboca poc a poc dins els ous batuts, barrejant-los be per tal que els ous no quallin.
Es torna a posar el foc ben baix fins que espesseixi.(si es formen grullolls els podeu eliminar amb la batedora).
Per el farcit:
Primer de tot, s'hidraten totes les fulles de gelatina amb aigua freda.
Es barreja la nata líquida i el formatge i es passa per la batedora per eliminar els grumolls.
Tot seguit s'hi afegeix el suc de llimona, el sucre i la meitat de la crema de llimona, i es barreja tot plegat.
Es desfà 5 fules de gelatina al micro 10 segons i s'afegeix a la barreja de formatge.
Per últim es barreja las dues fulles restans de gelatina amb els iogurts.
MUNTATGE:
S'aboca la preparació al damunt de la base de galetes,i el posem a la nevera una hora mínim.
Pasat el temps s'aboca el damunt la preparació dels iogurts.
Per sobra s'hi dibuixen unes ratlles amb la crema de llimona, i amb un escuradents es fan unes aigües.
Es reserva a la nevera durant un mínim de 6 hores. És millor fer-lo de un dia per altre.


















AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)