Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

divendres, 13 de gener de 2012

CUPCAKE


Tenia moltes ganes de fer els cupcakes, volia saber com és que s’han posat tant de moda i si la fama que  tenen és merescuda, o no.
Aprofitant que els meus fills han tingut moltes vacances ens vam posar els davantals i varem anar per feina.
Ara ja ser el perquè de la fama que tenen: són molt bons i esponjosos, fàcils de fer i el resultat és espectacular.



















INGREDIENTS:
Per a uns 12 o 14 cupcakes
175 g de farina amb llevat
40 g de cacau en pols
120 g de mantega
190 g de sucre
2 ous
125 ml de llet sencera
1 cullerada de vainilla
 
Per el icing
100 g de mantega
275 g de sucre llustre
60 ml de llet
PREPARACIÓ:
La preparació és força senzilla. Primer de tot escalfem el forn a 170 graus, posem uns motllos d’alumini  en una safata i hi podem dins uns papers de magdalenes.
Tot seguit, agafem la mantega que ha d’estar a temperatura ambient i la posem dins una batedora amb beril·les fins que quedi ben esponjosa i hi anem tirant el sucre. Tot  seguit hi afegim els ous d'un en un. Per separat, barregem la farina i el cacau, i l'afegim, a poc a poc, a la massa que ja teníem preparada, alhora que hi posem una mica de llet amb vainilla.
Emplenem els motllos ¾ parts i els enfornem uns 20 o 25 minuts. Per saber si són cuits, els punxarem amb un escuradents que, si són llestos, ha de sortir ben net.
Per fer l'icing, posarem la mantega dins un bol i amb les berilles l'anirem treballant. Hi afegirem, tot seguit, el sucre poc a poc, afegint, de mica en mica, també, la llet, fins que quedi cremós. Si els voleu de colors hi posarem unes gotes de colorant per a usos culinaris, a gust de cadascú. Posarem l’icing dins una manega pastissera.
Desemmotllarem els cupcakes i els decorem amb l'icing
Us recomano fer servir l'icing tan bon punt acabeu de fer-lo. No el guardeu mai a la nevera, que quedaria dur. L'heu de fer servir a temperatura ambient. Els podeu decorar amb topping que tingueu per casa o fins hi tot lleminadures.

diumenge, 8 de gener de 2012

XAMPINYONS FARCITS AMB GAMBES



Aquesta va ser una de les tapes que vaig fer pel sopar de cap d’any. Varen quedar molt bones, tot i que era la primera vagada que les feia. De ben segur que la tornaré a repetir. Són fàcils de fer, de menjar i repetir, ja,ja,ja.
Us animo a provar-los de fer.

INGREDIENTS:

Xampinyons una mica grossos

Gambetes petites

All i julivert

Sal i oli
PREPARACIÓ:

Pelem els xampinyons i els tallem el peu, els posem dins una safata per anar el forn, els ragem amb un rajolí d’oli i tot seguit els courem fins que quedin tous. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli enrossirem els alls, el julivert i les gambetes per a preparar el farcit, N'hi haurà prou amb uns quants tombs i estarem atents per a traure-ho de seguida perque no ha de quedar massa cuit.

Treiem els xampinyons del forn. Posem aquest farcit dins el barret del bolet i ja els tenim a punt de menjar. Els podeu tenir fets i a la hora de servir-los els doneu un cop de forn.




AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)