Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 19 de febrer del 2012

COCA DE MANDARINA



Ja feia dies que tenia ganes de fer una coca,i aprofitant que per casa corrien un munt de mandarines vaig pensar de fer-ne una que en portes.Per no fer la típica coca vaig dicidir de variar-la una mica
Així dons és un barreig de varies receptes que he tret de diferents blogs,com al crumble que la vaig veure en un pastís de poma de cuina per llaminers.
El resultat és boníssim!!!,una coca molt suau, esponjosa i cruixen.I la prova és que va volar
INGREDIENTS:
Per la coca
250g de farina
250g de sucre
100ml d’oli de gira-sol
4 mandarines grosses
1 iogurt natural
1 sobre de royal
un cullerada d'aigua d'azaar

Per el crumble
50g de mantega
50g de sucre
80 de farina
50 de ametlla
Un pols de sal
Per decorar
1 clara d’ou
1 tassa de sucre glas
1 cullerada de maizena
2 cullerades de licor (jo ratafia)

PREPARACIÓ
Primer prepararem el crumble, posarem tots els ingredients en un bol i ho barregem tot amb les barnilles elèctriques, fins que quedi ben engrunat.És reserva de 30 a 60 minuts el congelador.
Ara prepararem la coca, en un processador per triturar i posarem les mandarines ben palades, el sucre,la cullerada d’aigua d’azaar i els ous, ho triturarem tot.Ho pesarem tot en un bol, juntament amb el  l’ iogurt i l’oli, ho barregem amb les barnilles,  i anem afegint la farina tamisada i el llevat.Ho passem en un motlle untat en mantega i farina (per que no s’enganxi) i afegirem el crumble congelat pel damunt (ha de estar congelat per quedar ben cruixent ) i ho enfornarem a 180 graus uns 25 minuts aproximadament.
Ho traurem del forn i ho deixarem refredar.
Mentrestant prepararem la decoració. Muntarem la clara a punt de neu i anem tirant el sucre glas amb la cullerada de maizena i el licor, ho barregem tot amb cura, ha de quedar una mica espès. Ho posarem en un biberó i ho tirem pel damunt.   


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)