Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 20 de maig de 2012

PASTÍS DE FORMATGE

Aquest pastís tant extraordinari, és una recepta de la meva amiga Montse Serra. Té la ma trencada de fer-lo i li queda molt bo. El millor del pastís és la rapidesa de fer-lo i menjar-lo. Per mi un dels millors que he provat.


Ingredients:
·        2 iogurts naturals
·        2 mesures de iogurt de sucre
·        2 mesures de iogurt de farina de blat de moro“Maizena”
·        2 mesures de iogurt de llet sencera
·        6 ous sencers
·        400 ml de nata per muntar
·        6 o 8 formatgets petits tipus “Caserio”
Preparació:
     ·        Posar tots els ingredients junts i a la vegada dins un bol Batre-ho  amb la batedora fins que quedi ben homogeni i triturat.
·        Preparar un motlle de silicona d’uns 7 cm de fons aproximadament.
·        Pre-calentem el forn a uns 200 ºC de temperatura.
·        Posarem la bandeja del pastís  a la meitat d’alçada del forn, només uns 10 minuts dins al forn per la part de dalt. S’ha de torrar una mica la part de dalt.
·        Passats aquests 10 minuts, només posarem el forn per la part de baix uns 40-45 minuts fina que estigui cuit.
·        Per comprovar punxem amb un escuradents.
·        Ho trèiem del forn i  quan estigui fred ho desemmotllem.
·        Ho posem a la nevera quan estigui tebi. Millor si ho deixem unes 24 hores a la nevera.
·        Opcional: melmelada de maduixa a sobre quan es serveixi.
·        Bon profit i que vagi de gust.
Nota: queda millor si el fem el dia abans perquè necessitar ser fred i tenir una hores de nevera.

dimarts, 8 de maig de 2012

MELÓS DE VEDELLA AMB SALSA DE CEPS


Ja feia dies que tenia aquesta recepta  pendent de publicar, i amb moltes ganes de compartir.
Aquest plat el vaig aprendre en una classe de la Nuri Lladó, i des de
llavors l’he fet varies vegades.
Us deixo la recepta i espero que la proveu.
INGREDIENTS:
4 galtes de vedella
250 g de ceps o bolets variats
1 cullerada petita de pols de ceps
2 litres d’aigua
125 cc de vi negre
1 pastanaga
1 ceba
1 porro
Sal
ELABORACIÓ:
Netegeu i trossegeu els ceps ben petits i reserveu-los.
Poseu l’aigua a bullir juntament amb el vi, les verdures tallades ben
petites,la sal i les galtes. Deixeu-ho coure durant dues hores.
Passat aquest temps, retireu-les,deixeu-les refredar i  talleu-les
a rodanxes. Amb el brou de bullir les galtes, feu-ne una reducció fins
que quedi a la meitat. Un cop reduïda coleu-la i afegim la pols de
ceps i els bolets. Tot seguit i afegim la Maizena  diluïda amb aigua
per espesseir la salsa

Poseu les galtes en una plata per anar el forn,

escalfeu-les i cobriu-les amb la salsa de ceps.

Acompanyeu el plat amb una mica d’arròs amb un

raig d’oli.
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)