Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 19 d’agost de 2012

BRAÇ DE PATATA FARCIT

Aquesta és la típica recepta d’estiu, qui no ha menjat mai un braç de patata o també anomenat braç de gitano? Ningú oi? Tothom n’ha menjat. No se quin és el seu origen,el que si sé, que és un plat molt tradicional a la cuina catalana, a casa el fem molt sovint, i de maneres molt diferents, avui us porto aquesta, avia’m que us sembla.


INGREDIENTS
3 o 4 patates grosses
Mantega
Oli d’ oliva
100 g de gambetes
3 pals de surimi pals de cranc
3 ous
Dues llaunes de tonyina petites o una de gran
Una llauna petita d’olives verdes
6 filets d’anxova
Pebrot escalivat  (per decorar)

PRAPARACIÓ
Comencem posant les patates a bullir amb una mica de sal. Per provar que són cuites les punxem amb un ganivet. La cocció depèn de la mida de les patates.
Tot seguit,retirem les patates del foc, i les passem pel passa purés,(si no en teniu les podeu aixafar amb una forquilla), i afegim un raig d’oli d’oliva i una nou de mantega, així queden més amoroses.
Prepareu el farcit posant un raig d’oli en una paella i saltegem les gambes. Un cop cuites les afegim en un bol i barregem la resta de ingredients: dos ous, dues anxoves,els pals de surimi, les olives i la tonyina, tot tallat ben patit.
Quan estigui tot fred, esteneu el puré sobre un drap de cuina, procurant formar un rectangle.
Escampeu el farcit pel damunt del puré.
Enrotlleu la patata amb l’ajuda del drap.
Un cop tingueu el braç fet el poseu en una safata, i el decorem fen uns (montaditos) amb l’ou, les anxoves i les olives que ens quedaven i el pebrot escalivat. El podeu servir amb una nica de maionesa.

dimarts, 14 d’agost de 2012

AMANIDA GREGA


Encara no havia publicat cap recepta d’amanida, hi això que en faig tot sovint, i de molt diferents.
A casa sempre ens bé de gust una amanida ben fresqueta per combatre la calor que està fen.

D’ amanides gregues n’hi ha tantes com cases hi han, és per això que jo l’he fet una mica el meu gust.


INGREDIENTS:

La quantitat dependrà del gust cadascú
Tomata ben madur
Cogombre
Ceba tendra
Formatge feta
Olives negres
Taperes
Orenga
Sal
Oli
Vinagre blanc

PREPARACIÓ:

Primer de tot peleu  tots els ingredients, el cogombre a ratlles no li tragueu tota la pell, el talleu a rodanxes ben primes, tot seguit la tomata a daus una mica grossos, la cela a juliana.
Poseu tots els ingredients dins un bol i aneu afegint les olives negres tallades, les taperes,el formatge feta a daus, l’orenga i per últim farem una vinagreta amb la sal,l’oli d’oliva i el vinagre i ho ragem, i ja estarà a punt de menjar.

Bon profit




dilluns, 6 d’agost de 2012

PASTÍS DE LLIMONA I FORMATGE

Aquest pastís el vaig veure en un dels blocs que més segueixo,cuina per a llaminers,si el visiteu sabreu el perquè.
Aquest diumenge he tingut un dinar familiar, i jo he sigut la encarregada de portar les postres.
En ple mes d'agost i amb la calor que està fen volia porta un pastís ben refrescant.
Així que ho vaig tenir molt clar,era l'ocasió perfecta per provar-lo de fer-lo,aixó si amb alguna que altre modificació.
No va defraudar a ningú,no bo, boníssim.


INGREDIENTS:
Per la base:
Un paquet de galetes maria
75 g de mantega
Per la crema de llimona:
150 ml de suc de llimona
15 g de farina de blat de moro
100 g de sucre
2 ous
Per el farcit:
500 g de formatge cremós (tipus philadelphia)
250 ml de nata líquida
125 g de sucre
El suc de mitja llimona
7 fulles de gelatina
2 iogurts grecs

ELEBORACIÓ
Per la base:
Es prees-calfa el forn a 180 graus.
Es trituren les galetes amb un robot fins que quedin fetes pols,s'hi barreja la mantega fosa.
Es col·loca al fons d'un motlle desmuntable i s'aixafan amb una cullera.
Es cou al forn durant uns 10 minuts.Es deixa refredar i es reserva.
Per la crema de llimona:
En un cassó, es barreja el suc de llimona i el sucre, i esperem que bulli. Cal remanar de tant en tant.
Mentrestant,es baten els ous i la farina de blat de moro amb la batedora.
S'aboca poc a poc dins els ous batuts, barrejant-los be per tal que els ous no quallin.
Es torna a posar el foc ben baix fins que espesseixi.(si es formen grullolls els podeu eliminar amb la batedora).
Per el farcit:
Primer de tot, s'hidraten totes les fulles de gelatina amb aigua freda.
Es barreja la nata líquida i el formatge i es passa per la batedora per eliminar els grumolls.
Tot seguit s'hi afegeix el suc de llimona, el sucre i la meitat de la crema de llimona, i es barreja tot plegat.
Es desfà 5 fules de gelatina al micro 10 segons i s'afegeix a la barreja de formatge.
Per últim es barreja las dues fulles restans de gelatina amb els iogurts.
MUNTATGE:
S'aboca la preparació al damunt de la base de galetes,i el posem a la nevera una hora mínim.
Pasat el temps s'aboca el damunt la preparació dels iogurts.
Per sobra s'hi dibuixen unes ratlles amb la crema de llimona, i amb un escuradents es fan unes aigües.
Es reserva a la nevera durant un mínim de 6 hores. És millor fer-lo de un dia per altre.


















AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)