Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dilluns, 31 de desembre de 2012

TORRADA DE SOBRASSADA AMB POMA I FORMATGE DE CABRA


Avui us porto un aperitiu deliciós  i ràpid de fer. La combinació del dolç i salat i el gratinat del formatge es simplement perfecte. Ideal per aquestes festes. De ben segur deixareu els convidats impressionats.

INGREDIENTS:

Llesques petites de pa

Sobrassada

Poma

Formatge de cabra

PREPARACIÓ:

Peleu i talleu la poma amb lamines.
Torreu les llesques de pa, unteu-les de sobrassada, afegiu-li una làmina de poma, per últim poseu el formatge de cabra per sobre i gratineu-les fins que el formatge quedi fos.

diumenge, 30 de desembre de 2012

FRICANDÓ AL CAVA AMB GAMBES

 
 Aquesta és una recepta de la Nuri Lladó, la va fer en una de les classes de cuina que vaig assistir. Per mi, és un dels plats que més m’agrada fer, a part de bo, és molt agraït, per la seva senzillesa i el bon resultat que dóna. La recepta perfecta per quant tingueu convidats, per què sen lleparan els dits.
No passeu de llarg i proveu-la de fer.
 

INGREDIENTS:

Per 6 persones

20 talls de vedella

Farina

2 cebes

300 ml de cava

500 g brou

18 gambes

PREPARACIÓ:

Poseu oli en un olla i saltegeu-hi, els caps i les peles de les gambes, afegiu-hi l’aigua amb la sal i deixeu-ho coure una mitja hora. Tritureu-lo amb el túrmix i peseu-lo pel colador. Reserveu-lo.

Enfarineu la carn i la fregiu en una cassola amb oli. Reserveu-la. En el mateix oli fregiu-hi la ceba ben picada, procurant que no agafi massa color. Afegiu-hi el cava i la carn i deixeu-ho que redueixi. Un cop reduït hi tireu el brou i ho tapeu fins que la carn sigui ben tova. Un cop acabada la cocció afegiu-hi les gambes que haureu fregit abans amb un xic d’oli.

Ho podeu servir acompanyat de una mica d’arròs blanc.

 

dijous, 13 de desembre de 2012

LIONESES DE NATA


 

Tenia ganes de menjar alguna cosa dolça, i vaig mirar a la carpeta de receptes pendents de fer, i sorpresa!!! la primera de la llista eren unes lioneses. Unes postres de diumenge i un clàssic de les pastisseries catalanes. Són molt fàcils de fer i amb aquests ingredients en surten unes 40 lioneses aproximadament.
És molt important fer la pasta Choux el dia abans, per què pugi reposar i així  poder-les tallar per la meitat i farcir-les.

INGREDIENTS:
160 g de farina
100 g de mantega
125 g d’aigua
125 g de llet
4 ous
½ cullerada de sal
½ cullerada de sucre

PREPARACIÓ:
Per fer la pasta choux, posem una cassola petita el foc amb l’aigua, la llet i la mantega, quant arrenqui el vull s’hi afegeix la farina, tota de cop i tamisada juntament amb el sucre i la sal, i es va remenant fins que quedi una pasta i no s’enganxi a les parets de la cassola. Tot seguit i fora del foc es tira el primer ou i es continua remenat fins que estigui ven incorporat, farem el mateix amb els altres ous de un en un.
Posem la pasta dins una manega pastissera amb una “boquilla” estriada,  el damunt de la safata del forn intenteu fer rosses, una mica separades. Enforneu-les a 200 graus uns 15 minuts, vigilant que no es cremin.
Deixeu-les reposar un dia per altre, que son molt més bones.
Talleu-les per la meitat i farciu-les del que mes us agradi.
Per acabar posarem una mica de sucre glacé i llestos.

dilluns, 3 de desembre de 2012

PASTÍS DE XOCOLATA I TRUFA


D’excuses per fer un pastís  en tenim un munt. Perquè ens ve de gust, perquè és dilluns i volem començar bé la setmana, perquè volem regalar un somriure algú o perquè simplement ens volem donar un homenatja. La qüestió es fer-lo i compartir-lo.
Dons, avui que som dilluns i tinc una reunió a la feina, he pensat de portar aquest pastís els meus companys, i així amb la panxa plena tot es veu d’un altre color.

INGREDIENTS:

Per el pastís:

400g de farina

100g de cacau en pols

400g de sucre

4 0us grossos

200g d’oli suau

300g de nata líquida

2 sobres de Royal

Un pot de melmelada de maduixa

Per la trufa:

350g de nata muntada

150g de xocolata

50g de mantega

50g de sucre

Cireres confitades

PREPARACIÓ:

Se escalfa el forn a 180 graus. Se separen les clares de les gemes i es munten les rovells amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa, tot seguit s’hi tira l’oli, la nata líquida, el cacau em pols, la farina i el llevat. Per últim es munten les clares a punt de neu i se afegeix a la mescla molt a poc a poc per tal que no es desmuntin les clares.Es posa la mescla dins un motle prèviament untat i s’enforna uns 45 minuts aproximadament.
Un cop el pastís cuit es desemmotlla i es deixa refredar sobre una reixeta.
Mentrestant es fa la trufa. Es desfà la xocolata i es reserva. Es munta la nata amb el sucre i es barreja amb la xocolata poc a poc, es deixa reposar una estona a la nevera.
Per muntar el pastís, primer tallem les vores, (així queda molt millor), s’obre per la meitat s’hi escampa la melmelada de maduixa i es tenca.
Es cobreix amb la trufa i s’adorna amb les cireres.              
Bon Profit.



AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)