Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimarts, 19 de març del 2013

Crema Catalana


Per molts anys a tots els Joseps i feliç dia del pare. Una tradició que neix als Estats Units, concretament l’any 1909. Sonora Smart va inventar la festa per honorar el seu pare, un veterà de la guerra civil americana que va quedar vidu quan va morir la seva dona en el part del sisè fill i ell sol va haver de cuidar i tirar endavant tota la família. Per això la seva filla li va voler agrair preparant-li una festa, el 19 de juny del 1910, data que coincidia amb el seu aniversari . Aquest va ser el primer Dia del Pare de la història. El fundador de Galerías Preciados, Pepín Fernández, va ser l’ empresari que va introduir la tradició a Espanya, fent-la coincidir amb el dia del seu sant. A partir d’aquí una festa la mar de maca s’ha convertit en la festa del consumisme, com tantes altres. Doncs el meu regal per al meu pare ha sigut aquesta crema catalana tan tradicional i típica per Sant Josep i que se que li agrada moltíssim. De fet és la seva postra preferida.


INGREDIENTS:
1 litre de llet entera i de bona qualitat
8 gemes d’ou (si pot ser de pagès)
200 g de sucre
40 g de midó o maizena
Una branca de canyella
Pell de llimona

PREPARACIÓ:

Poseu la llet al foc en un cassó juntament amb la branca de canyella i la pell de llimona, i que vagi infusionant fins que arrenqui el bull.
Mentrestant, bateu els rovells, el midó i el sucre. Afegiu-hi la llet sense deixar de remenar per evitar que s’enganxi, fins que la barreja que en resulti quedi ben espessa.
Retireu del foc i poseu-ho en cassoletes de fang. Tireu per damunt una mica de sucre i es cremeu amb un bufador.
Ja teniu la crema a punt per menjar.

7 comentaris:

  1. oh dolors, quina bona pinta! Això sí que és un bon pecat capital! Feliç Sant Josep!

    ResponElimina
  2. Dolors, quin regal tant especial!!! amb aquest detall queda clar que no fan falta els diners per fer feliç a una persona.

    ResponElimina
  3. Felicitats per la recepta d'exit segur i per el dia del teu sant !!!!

    ResponElimina
  4. Gràcies pel comentari q ens has deixat al blog!
    Això ens ha permes poder-te coneixer! a partir d'ara et seguirem de ben aprop!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. Una crema catalana de les que un no es pot ressistir!
    Em quedo per aquí xafardejant el bloc, em tens de seguidor des de ja!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Hola Dolors,
    Acabo de veure't a partir del comentari que has fet a la mona del meu blog... hehehe que lleig que queda dit així, veritat?
    Ara em passejo pel teu blog i espero que ens anem veient.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  7. Holaaa!!

    I si le poses un poquet de Nutella baix encara millor!!!

    Per experiencia! ;)

    ResponElimina

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)