Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dijous, 31 de gener del 2013

VERDURES AL FORN GRATINADES


A casa, no som gaire amics de les verdures, ens costen de menjar, sobretot a mi, com que sóc la cuinera no les faig gaire sovint. Tot canvia quant cuino aquest plat. És un dels meus preferits. El vaig veure fer en un curs de la Nuri Lladó, tot i que em va sembla que no m’agradaria gens, tot el contrari m’encanta.

Aquesta és una d’aquelles receptes que donen molt de joc, perquè si no teniu algun ingredient, podeu inventar-vos un altre fàcilment tot dependrà de la inspiració del moment.

INGREDIENTS:
Ceba
Carbassó
Albergínies
Tomates
Xampinyons
Orenga
Pebrot verd i vermell
Formatge
Sal  i pebre

 PREPARACIÓ:
Talleu totes les verdures a rodanxes. Poseu una mica d’oli en una plata per anar al forn i col·loqueu-hi  la ceba, saleu-la, empebreu-la i afegiu-li  un raig d’oli. Repetiu l’operació amb la resta de verdures per l’ordre de la recepta. Escampeu l’orenga damunt de la tomata. Un cop tot col·locat cobriu-ho amb formatge ratllat. Poseu-ho al forn uns 30 minuts a 180 graus.
* Normalment hi poso formatge de cabra per el damunt, en aquesta ocasió no en tenia.
* El damunt de la tomata de vagades hi poso anxoves, queda boníssim.


dilluns, 28 de gener del 2013

PATATES A LA RIOJANA


Aquesta es una recepta molt versàtil, agafant la base pots anar afegint els ingredients que més us agradin.
A casa la faig sovint, i ja tenia ganes compartir-la amb tots vosaltres.

INGREDIENTS:
4 patates grosses
1 ceba gran
½ pebrot vermell i ½ de verd
2 grans d’all
8 salsitxes de porc
Un xoriç
Una cullerada de pebre vermell dolç i un polsim de picant
Aigua
 
PREPARACIÓ:
 
És tallen les salsitxes, i les posem a la cassola amb un raig d’oli fins que agafin color i es reservant
 
En el mateix oli es saltegen les verdures i l’all laminat uns dos minuts.
S’afegeix el xoriç i es deixa coure un parell de minuts més.
Es el moment de recuperar les salsitxes, les patates, els pebres, es tira  a la cassola, barrejar-lo bé, vigilant que el pebre no es cremi.
Per últim es cobreix amb aigua i sal. Es deixa coure a foc baix fins que les patates estiguin ben cuites.
*també hi podeu posa daus de cansalada amb pebre, costellò, botifarra negre, aquesta, a última hora si no es desfà. El que més us agradi.
 

diumenge, 13 de gener del 2013

TORTELL DE PASTA DE FULL AMB NATA


Avui hem tingut un dinar familiar amb els meus nebots i la meva germana, inauguraven la seva nova casa. Per aquesta ocasió he fet un tortell de nata. La recepta la vaig veure el bloc què hi ha de postres? un bolc d’aquell que no pots parar de mirar. Us recomano que consulteu-ho la recepta allà, ho explica pas per pas i amb fotos, es molt més entenedor.
De totes maneres aquí us deixo la recepta.

INGREDIENTS

Una lamina de pasta de full
Sucre
ou
Granet de ametlla
1 l de nata
 



PREPARACIÓ:

Posarem la làmina de pasta de full sobre el marbre, espolsat amb farina i en farem 3 tires (tot dependrà la lo grossa que sigui la làmina i la mida que vulguem fer el tortell. Pot ser amb 2 ja en fareu prou.
Tot segui pintarem la punta d’una tira, uns 2 centímetres i posarem l’altre el damunt pressionant amb els dits per enganxar-les be. Farem el mateix fins tenir-les totes enganxades i una tira llarga. Desprès anirem arrodonint la massa sobre del paper d’enfornar. Per què quedi rodó hem de fen uns plecs per tal de donar-li la forma. No us preocupeu per la forma, un cop cuit queda bé.
Es pinta amb l’ou. Repartim els granets d’ametlla pel damunt i l’ensucrem per sobre. Posarem el tortell dins el forn a uns 180º uns 20 minuts aproximadament.
Quant estigui fred el obrim per la meitat i el farcim de nata ( a mi un litre me’n va sobrà, pot ser amb ¾ de litre ja en ges fet prou)
Un cop muntat i empolvorem amb sucre fi.

 

 


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)