Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dissabte, 11 de maig del 2013

EL MEU PRIMER PREMI


PREMI VERSATILE BLOGGER
 

Ole, ole i ole!!!! Que contenta que estic!!!! M’acaben de donar un PREMI, THE VERSATILE BLOGGER  el bloc la capseta  dels meus tresors. Moltes gràcies Sandra per pensar en mi, no et pots ni imaginar la il·lusió que em fa.

Aquest és un premi simbòlic, però no per això menys important, el seu objectiu es difondre la difusió de blocs i així poder  enfortí la relació entre blocaires.

Aquest premí requereix tres coses:

1. Donar les gràcies

2. Descriure com ets

3. Donar el premi a 15 blocs.

La primera ja l’he fet, la segona ara us en faig cinc cèntims. M’agrada cuina per la família i els amics,  guarnir la taula i pesar-me una setmana pensant que faré per l’entrant, el plat principal i les postres. Sóc una persona positiva i alegra que m’agrada molt riure i pesar-ho bé. Tinc 2 fills fantàstics que són l’alegria de la casa i una parella que li agrada tot el que cuino, que més puc demanar!!!! També tinc defectes però no us vull  avorrir jajaja

Els meus 15 blocs són:
 
 
 

diumenge, 5 de maig del 2013

VEDELLA AMB BOLETS

Amb aquesta recepta tant clàssica de la cuina catalana, vull homenatjar i felicitar el mateix temps a la mare. Feliç dia mare!!
Amb aquest plat començo a partir d’avui una nova etiqueta en el seu honor, que es dirà les receptes de la mare.
Ella era una gran cuinera i sempre la recordo a la cuina fen uns plats exquisits, llàstima que en el seu moment no m’apuntes les seves receptes, però el que si recordo és veure-la cuinar repetidament  molts  dels plats que ara jo intentaré fer com ella. Cosa gairebé impossible d’aconseguir la mare és la mare i sempre cuinarà millor.  Tot i que ella encara és amb nosaltres, la seva ment vola cap a llocs on nosaltres no som capaços d’arribar. I això fa impossible poder-nos comunicar verbalment. Estic segura que a ella li hagués agradat molt sever que faig i publico les seves receptes.
Avui per començar  aquesta nova etiqueta us porto una vedella amb bolets, la mare la hagués cuinat amb bolets collits per ella o el pare, ja que era una gran boletaire, però jo més urbanita els he comprat de pot.

 

INGREDIENTS:
500 g de vedella per guisar
1 pastanaga
1 ceba de figueres
1 porro
Una tomata grossa
½ pebrot vermell i ½ de verd
Un got petit de vi ranci
Uns grans de pebre, una mica de herbes provençals i una branca de canyella (faltaria un parell de fulles de lleure, però no en tenia)

Per la picada:
Dos alls, unes quantes avellanes i ametlles, dues galetes i tres torradetes.
 
 

En una cassola amb un raig d’oli i una cullerada de llar de poc,  enrossim la carn de vedella.



 
Ara hi tirem les verdures tallades a dauets i les deixem uns dos minuts

Tot seguit hi afegim el vi ranci, les herbes, el grans de pebre, la canyella i una cullerada de pols de ceps. Això últim és opcional. Però li dóna molt de gust ja que els bolets són de pot.
Quant el vi s’hagi evaporat i afegirem un got d’aigua, ho tapeu i ho deixeu coure fins que s’hagi begut tot l’aigua (uns 30 minuts) si cal afegiu més aigua.
 
Arribat aquest punt trèieu la carn de la cassola i passeu la verdura per un passa pures.
 

Ara tireu-li les patates esqueixades, els bolets i ho cobriu d’aigua o brou, com vulgueu, jo ho he fet amb aigua. Saleu al vostra gust. Deixeu coure uns 20 minuts.
 
Mentrestant feu una picada, hi podeu afegir una mica del suc de la cocció. Ho aboqueu a la cassola i apagueu el foc, s’acabarà de coure amb el calor residual.
* Els meus fills els hi agraden molt els ous bullit i les patates és per això que n’he incorporat, ja que a casa no ni posàvem pas.

Felicitats a totes es mares!!!

 
 
 
 
 

 

 

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)