Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimecres, 25 de desembre de 2013

TRONC DE NADAL


Cada any penso que faré un tronc de nadal, però arriba el moment i m’acaba fent mandra.

Aquest any m’he decidit a provar-lo de fer i sorprenentment no ha sigut tan laboriós com esperava, i vet aquí que ja n’he fet dos.

Amb aquest tronc tan típic de Nadal us desitjos unes molt bones festes i un bon any nou.


 INGREDIENTS:

Per al braç de gitano:

120 g de farina

120 g de sucre

4 ous

Per al farcit:

200 g Nata per muntar

Dues cullerades de sucre
Per la cobertura:

100 g de nata

150 g de xocolata de cobertura

30 g de mantega
PREPARACIÓ:

Primer de tot pres calfem el forn a 200 graus

En un vol gran batem els ous i el sucre fins que quedin ven escumosos.

Tot seguit afegim la ferina i remenem amb moviments suaus fins que quedi tot ben integrat.


Folrem la safata amb paper de forn i bolquem la massa per sobre. Aquesta és l’operació més difícil, perquè ha de quedar ben prima i repartida. Va molt bé posar la massa dins la manega pastissera i fer tires, així queda tot del mateix gruix.

Ho enfornem uns 10 minuts a 200º.




Mentrestant muntem la nata amb dues cullerades de sucre i reservem.

Un cop cuita la planxa li donem la volta, sobra un paper, drap de cuina, el que us vagui més bé. El farcim amb la nata i amb l'ajuda del paper comencem a cargolar-lo i el posem a la nevera.





Per la cobertura, posem un cassó el foc amb la nata, la xocolata trossejada i la mantega fins que estigui ben desfeta. La deixem refredar.

Un cop la cobertura està freda, traurem el braç de la nevera, li tallem les puntes amb diagonal. Un dels caps el tallarem més gros i el posem damunt del braç.

Amb un pinzell anem pintant tot el tronc, fins que el tinguem ben cobert. El mateix pinzell ja li fa les vetes perquè sembli un tronc.

Decoreu com més us agradi, jo li vaig escampar uns springles daurats i platejats.





dimecres, 18 de desembre de 2013

VASET DE MOUSSE DE XOCOLATA I NATA AMB SOPRESA

Si esteu tips de menjar torrons, aquí us proposo, un postra senzill, fàcil i molt bo, pels amants de la xocolata.


Ingredients per 8 vasets

200g de xocolata per desfer

200g de nata per muntar

100g de formatge mascarpone.

4 ous

100g de sucre glaç

60 de mantega

50g d'ametlles trossejades


Preparació



Primer de tot torrem les ametlles trossejades al forn procurant que no es cremin. Reservem.

Desfem la xocolata al bany maria juntament amb la mantega i reservem.
Batem amb unes varetes els rovell juntament amb una cullerada de sucre fins a aconseguir una textura escumosa.
Muntem les clares a punt de neu juntament amb una altra cullerada de sucre, han de quedar ben fermes, reservem
Afegim els rovells a la xocolata fosa i barregem bé perquè la mescla es temperi. Afegim la resta de la xocolata i remanem fins que quedi tot ben integrat.
Agafem un terç de les clares muntades i les afegim a la xocolata, barregem una mica.
Incorporem la resta de les clares i barregem tot amb molta cura i amb moviments suaus amb una espàtula.
Una vegada tinguem tot ben barrejat, repartim la mescla dins els gotets i els omplim fins a la meitat. El damunt i posem una capa d'ametlla torrada i reservem a la nevera.
Muntem la nata fins que quedi ben ferma amb la resta de sucre glaç.

Un cop muntades i afegim el formatge, ho barregem amb molta cura, ho posem dins la una mànega pastissera, i acabem d’omplir els gotets, reservem a la nevera un mínim de tres hores abans de consumir-los.

Llestos per menjar, espero que us agradin.



divendres, 6 de desembre de 2013

OUS ESTRELLATS



 
Digueu-me, aquí no li agrada aquest plat?

Pot ser, en trobaria algú, però, pocs oi?

Una recepta ben econòmica, senzilla i calòrica!!! tot i que porta més feina del que sembla, però amb un resultat espectacular, això si per fer-la de tant en tant.

Aquest és el plat preferit del meu fill Pol, si el vull, fer conten, li faig ous amb patates. Només per veure-ho com gaudeix ja val la pena. Com que aquest cop no la vaig fer per ell, hi vaig afegir uns quants ingredients de més.

No cal dir que per fer aquests ous tots els ingredients han de ser de primeríssima qualitat, això.

Bé doncs, aquí us deixo la recepta tal com la vaig fer aquest dia, espero que us agradi.

 
 
 
INGREDIENTS:
 
Patates per fregir
Ous
Pernil salat
Pebrot verd
Ceba
 
 
PREPARACIÓ:

 
 
Primer de tot pelarem les patates i les tallarem allargades.
Les posarem a fregir en el meu cas en la fregidora.
 
 
Mentrestant tallem la ceba a juliana i els pebrots en tires,  ho posem a coure. Jo ho vaig fer a la panxa, que era el que tenia en aquell moment. Aquí sí que hem de tenir paciència, la ceba s’ha de coure molt a poc a poc, que es vagui caramel·litzant. Un cop cuit ho reservem.
Tot seguit tallem el pernil (si és ibèric molt millor)  a trossets petits.
 
Ara amem muntant el plat, salem les patates, afegim la ceba, les tires de pebrot i el pernil salat.
 
I per últim els ous ferrats, els posem a sobre i amb l'ajuda d'una cullera els amem trencant, han de quedat repartits per sobre les patates. La gràcia d’aquest plat, és, no coure gaire els ous, els rovell han de quedar líquid i que es pugui repartir bé per totes les patates.
Digueu-me, aquí no li agrada aquest plat?

 
 
 
 
 

dilluns, 2 de desembre de 2013

CONXES FARCIDES DE PEIX


Ja torno a ser aquí!!
Benvolguts amics i seguidors, primer de tot perdoneu per  l’ absència de aquets mesos.
Durant aquest període de temps han passat moltes coses, unes bones i altres dolentes, però el temps de mica en mica ho posa tot al seu lloc. Ara torno a tenir ganes de cuinar i compartir  amb tots vosaltres les receptes que tinc pendents.
Vull donar les gràcies a tots els que m’heu estat ajudant i animant, en espacial el grup de mames. I la millor manera de agrair-los és convidar-les a un bon sopar. El problema és que som moltes i totes no hi cabem, així que tindré que fer dos tandes de sopars.

Aquí us deixo un dels plats que els hi vaig fer.

 
INGREDIENTS:
Un porro
Dos grans d’alls
Un gotet de vi blanc
Un tall de lluç per persona
Gambetes
Musclos
Formatge ratllat
Sal i pebre blanc

Per la beixamel:
Farina
Llet
Mantega
Nou moscada
Com podeu veure hi ha ingredients que no poso les quantitats perquè això ho vaig posar a ull, tot dependrà de la mida de les conxes i la quantitat que en vulgueu preparar.

PREPARACIÓ:
En una paella amb un bon raig d’oli fregiu els porros i els alls tallats ben petit, salpebreu i deixeu-los coure uns deu minuts. Afegiu el got de vi, doneu-li uns tombs fins que s’evapori. Tot seguit  trinxeu el lluç i els musclos que ja els tindreu oberts el vapor i els afegiu a la paella, juntament amb les gambetes, i el preparat. Saltegeu un parell de minuts i ho reserveu.

Feu una beixamel, poseu la mantega en un cassó i enrossiu la farina fins que agafi color, ratlleu una mica de nou moscada i aneu tirant la llet fins que quedi ben espessa. Perquè no us quedin grumolls agafeu un batedor de ma  i no deixeu de remenar.
Barregeu la beixamel amb el peix i ompliu les conxes, espolseu una mica de fornatge ratllat  i ho gratineu.
Espero que us agradi tant com a les meves convidades.
Bon profit!

 

 
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)