Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dilluns, 20 de gener de 2014

PASTÍS DE PATATA I CARN

Feia temps que alguns seguidors em demanaven que publiques alguna recepta per nens.

Dons bé, aquest pastís crec que pot agradar tant a grans com a petits, almenys els meus fills els hi ha agradat molt.

Us deixo la recepta i espero que us agradi.




INGREDIENTS:
4 Patates grosses

300 g de carn picada

1 ceba

4 tomates

2 grans d’all

Mantega

Vi ranci

2 ous durs

2 fulles de llorer
Formatge ratllat
PREPARACIÓ:
Comencem pelant i tallant les patates i les posarem a bullir per poder fer un puré.

Per coure els ous els podeu posar amb un cassó a part o esperar uns minuts i posar-los amb les patates.

Mentrestant tallem la ceba i els alls ben petits i juntament amb les fulles de llorer comencem a fer el sofregit. Un cop tinguem la ceba ben enrossida i afegim un raig de vi ranci, el deixeu evaporar i tirem la tomata ratllada juntament amb la sal i un pessic de sucre, ho deixem coure a foc baix fins que quedi textura de melmelada.

L ‘importància del sofregit és vital en tots els plats, per tant s’ha de fer amb paciència.

D’això depèn que el plat sigui bo o molt bo.

Quant tinguem el sofregit fet i afegim la carn picada i ho deixem coure uns minuts fins que la carn quedi ben desfeta i tot integrat.

Fem un puré amb les patates o les aixafem amb una forquilla a mi m’agrada més trobar trossets de patata, això a gust de cadascú. I podeu posar crema de llet, jo hi poso un trosset de mantega i un raig d’oli d’oliva.

Muntem el plat amb l’anella d’empletar, posem una base de patata, i escampem la carn per sobre, ho cobrim amb una capa de puré. Tallem els ous en lamines i els posem per sobra, acabem amb el formatge ratllat i uns trossets de mantega escampat per sobre del fornatge.
Ho gratineu el forn fins que el fornatge estigui ben ros.
Ja ho teniu a punt de menjar, espero que us agradi. Bon profit!

  








AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)