Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimarts, 25 de març de 2014

PIT I VENA DE COLL AMB SAMFAINA

Aquest matí, feia cua a la carnisseria per comprar alguna cosa per dinar, quant la senyora que tenia el davant ha demanat pit i vena de coll. De sobte, he pensat amb la mare, que la feia molt bona i a casa ens agradava molt. Decidit, avui dinarem pit i vena de coll amb samfaina. Aquest exquisit platillo és molt tradicional en la cuina catalana i de les comarques gironines. Malauradament s’està perdent, i és una pena perquè és un plat molt econòmic i bo.
Sorprenentment, els meus fills els hi ha agradat molt, cosa que farà que el torni a fer més endavant.




INGREDIENTS:

1 Kg de pit i vena de coll

1 ceba grossa

4 o 5 tomates ben madures

1 pebrot vermell

2 grans d all

Dues fulles de llorer

1 branca de canyella

un got de vi ranci

llard de porc

sal i pebre

PREPARACIÓ:

Poseu una cassola al foc amb el llard i afegiu-hi el xai a trossos, salpebrat.

Mentrestant prepareu les verdures, tallades i ratlleu la tomata.


Quan estigui ros i afegiu-hi la ceba, el pebrot, la tomata, la canyella i les fulles de llorer. Tapeu-ho i ho deixeu-ho fen el Xup, Xup durant mitja hora.

Tot seguit tireu-hi el vi ranci, deixant-lo reduir a la meitat. Mulleu amb una mica d’aigua, tapeu de nou i deixeu-ho coure més o menys una hora, remenant de tant en tant. Rectifiqueu de sal si cal.

Com tots els platillos, aquest millora fet d’un dia per l’altre.

Espero que us agradi i us animeu a fer-lo.
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)