Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimarts, 27 de gener de 2015

PASTÍS DE NATA I MADUIXES

Aquest pastís, ja l'he fet dos cops, un per l'aniversari de la meva germana i l'altra per una costellada amb uns amics. De ben segur el tornaré a fer, perquè , l'èxit és assegurat.



INGREDIENTS:

Pel pastís
150 g de farina
150 g de sucre
6 ous
un sobre de llevat
Pel farcit
750 ml de mata per muntar
una cullerada de llet en pol
100 g de sucre
1'5 kg de maduixes
Un raig de vinagre
Una fulla de gelatina
Per l'almívar
200 g de sucre
125 ml d'aigua
3 cullerades de brandi

PREPARACIÓ:

Primer de tot escalfeu el forn a 200°. 
Preparareu el pastís. Poseu el sucre i els ous en un vol, bateu fins que doblin el volum, tot seguit tamiseu la farina amb el llevat i ho barregeu amb una espàtula fins que tots els ingredients estiguin barrejats. Ho poseu dins un motlle untat amb mantega i farina, ho enforneu uns 25 minuts aproximadament i baixeu al forn a 180º. El deixeu refredar.

Mentrestant talleu les maduixes. Triareu les més maques, per decorar i les tallareu per la meitat. La resta de maduixes les talleu ben petites i les posarem en un vol amb un raig de vinagre i les deixeu reposar una bona estona fins que treguin el suc que reservareu.

Feu l'almívar, poseu el sucre i l'aigua en un cassó el foc, deixeu que es vagi fent. L'almívar no ha de passar de 100°. Quan estigui fet, afegiu el brandi. Deixeu-lo refredar.
Per últim, munteu la nata amb el sucre, a d'estar ben freda de la nevera, afegiu una cullerada de llet en pols. Això ajuda a estabilitzar la nata.


Un cop ho teniu tot a punt, munteu el pastís.
Obriu-lo per la meitat, el mulleu amb l'almívar. Penseu que us n’ha de sobrar.





Repartiu les maduixes que heu tallat petites per      tot el pastis, les cobriu de nata, tanqueu i poseu les maduixes a sobre, vigilant que  quedin ben    presentades.





Poseu la nata dins la mànega pastissera i amb paciència l'aneu posant pels costats.
Posem una fulla de gelatina en remull. Escalfem una mica del suc de les maduixes i desfem la gelatina. Afegim una mica del almívar que havia sobrat, ho barregem tot i  pintarem amb molt de conte les maduixes. Així queden més maques i brillants.

Deixeu-lo a la nevera fins a l'hora de menjar-lo. Fins i tot el podeu posar una estona al congelador.

dimecres, 21 de gener de 2015

COCA DE FOIE I POMA

Aquesta és una recepta que vaig veure fa temps en algun bloc, però no recordo quin. Bé pot ser que no sigui ben igual perquè l'he fet de memòria, però us asseguro que va tenir molts d'elogis.




INGREDIENTS:

Un paquet de pasta brisa
Un tall de foie
Poma gran smith
Ceba
Sucre una cullerada
Parmesà
Reducció de Pedro Ximénez

PREPARACIÓ:

Primer de tot tallarem la ceba i la posarem a coure amb el sucre, ben a poc a poc fins que estigui caramel·litzada.
Mentrestant, tallarem la pasta brisa, li podem donar la forma que vulguem, amb algun motlle. Un cop tallada, la posarem a coure uns 15 minuts  a 180º aproximadament, i reservem.
Pelem la poma, traurem el cor, la tallem per la meitat i en fem lamines, però que no siguin molt primes, s'ha de notar la frescor de la poma. Tot seguit muntem les coques, primer posem la poma a sobre la base, després el foie, la ceba, el parmesà ratllat gros i per últim la reducció de Pedro Ximénez.


*Aquestes coques les he fet dues vegades, la primera amb la massa de pizza tallada rodona i fregida amb oli fins que quedi rossa. El resultat és molt interessant però és fet i menjat perquè si no la pasta queda tova.

*També les he provat amb poma caramel·litzada, però a mi personalment m'agrada més amb la poma natural i àcida.

*La ceba la podeu comprar feta i així us estalvieu feina.

*La reducció de Pedro ximénez és la que venen el super.


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)