Aquest pastís, ja
l'he fet dos cops, un per l'aniversari de la meva germana i l'altra per una
costellada amb uns amics. De ben segur el tornaré a fer, perquè , l'èxit és
assegurat.
INGREDIENTS:
Pel pastís
150 g de farina
150 g de sucre
6 ous
un sobre de llevat
Pel farcit
750 ml de mata per muntar
una cullerada de llet en pol
100 g de sucre
1'5 kg de maduixes
Un raig de vinagre
Una fulla de gelatina
Un raig de vinagre
Una fulla de gelatina
Per l'almívar
200 g de sucre
125 ml d'aigua
3 cullerades de brandi
PREPARACIÓ:
Primer de tot escalfeu el forn a 200°.
Preparareu el pastís. Poseu el sucre i els ous en un vol, bateu fins que doblin
el volum, tot seguit tamiseu la farina amb el llevat i ho barregeu amb una
espàtula fins que tots els ingredients estiguin barrejats. Ho poseu dins un
motlle untat amb mantega i farina, ho enforneu uns 25 minuts aproximadament i baixeu al forn a 180º. El deixeu refredar.
Mentrestant talleu les maduixes. Triareu les
més maques, per decorar i les tallareu per la meitat. La resta de maduixes les talleu ben petites i
les posarem en un vol amb un raig de vinagre i les deixeu reposar una bona
estona fins que treguin el suc que reservareu.
Feu l'almívar, poseu el sucre i l'aigua en un
cassó el foc, deixeu que es vagi fent. L'almívar no ha de passar de 100°. Quan estigui fet, afegiu el brandi. Deixeu-lo refredar.
Per últim, munteu la nata amb el sucre, a d'estar ben
freda de la nevera, afegiu una cullerada de llet en pols. Això ajuda a
estabilitzar la nata.
Un cop ho teniu tot a punt, munteu el pastís.
Obriu-lo per la meitat, el mulleu amb
l'almívar. Penseu que us n’ha de sobrar.
Poseu la nata dins la mànega pastissera i amb paciència l'aneu posant pels costats.
Posem una fulla de gelatina en remull. Escalfem
una mica del suc de les maduixes i desfem la gelatina. Afegim una mica del almívar
que havia sobrat, ho barregem tot i pintarem amb molt de conte les maduixes. Així
queden més maques i brillants.
Deixeu-lo a la nevera fins a l'hora de menjar-lo. Fins i tot el podeu posar una estona al congelador.