PECAT CAPITAL

dissabte, 15 d’octubre del 2011

CUIXES DE POLLASTRE AMB GAMBES


Un clàssic de la cuina catalana, el pollastre amb gambes o escamarlans un plat de diumenge que sempre bé de gust.
A casa sempre en fem de més,així ja tenim dinar pel dilluns, ja que de un dia per altre encara és més bo.

INGREDIENTS:
10 cuixes de pollastre

12 gambes o escamarlans
1 ceba grossa

2 tomates madures grosses
Un raig de vi ranci

2 fulles de llorer  
Per la picada:

1 gra d’all
Un grapat de julivert

8 ametlles torrades
Un raig de conyac

2 galetes
Un pessic de sal

ELABORACIÓ:
En una cassola una mica gran i posarem el pollastre salpebrat amb un bon raig d’oli i una mica de llar de porc (opcional), juntament amb el llorer fins que estigui ros, llavors és el moment de tira-hi el vi ranci, ho deixarem reduir uns quans minuts i el reservem. En la mateixa cassola enrossim una mica les gambes,les traurem i en pelarem  6. Amb els caps i les peles les posem en un cassó amb un raig d’oli, les deixarem enrossir i les xafarem fins que surti tot el suc (no més de 5 minuts) i afegim aigua ho colem i ja tenim una nica de caldo fet.  Farem el sofregit,enrossim la ceba ben trinxada,(això és a gust de cadascú) i barregem la tomata ben picada sense llavors ni pell. Recuperem el pollastre i el posem dins la cassola i tirem el caldo i el deixarem fem xup-xup una bona estona. Mentrestant farem la picada posant tot els ingredients en el vas de la batedora, fins que quedi una pasta fina que la tirarem dins la cassola 5 minuts abans de apagar el foc. Les gambes restants les hi poso quant apago el foc ja que és fan amb el calor residual.

dimecres, 5 d’octubre del 2011

PASTÍS DE LACASITOS I KIT-KAT


Quant vaig veure aquest pastís el bloc de LOS POSTRES DE TERESA vaig pensar que el faria si o si. Quina presentació tant encertada, acolorida i divertida. Ideal per aquest diumenge, que varem fer una arrossada el castell de Farnés, amb un grup d’amics on hi havien una bona colla de nens. Quant el vaig portar a la taula no em podia treure els nens de sobra.
 Els grans ens varem menjar el pastís i els petits els lacasitos i els kit-kat, ja que erem molta colla i no ni havia per tots, d’aquesta manera vam tenir un pastís per grans i patits.

INGREDIENTS:
Per la base:
5 ous
180g de sucre
180g de farina
1 sobre de llevat
Per el frosting:
200g de formatge frecs
250g de nata per muntar
150g de sucre
Per la cobertura.
130g de xocolata
100g de nata
50 de mantega
50g de sucre glas
Per decorar:
2 paquets de lacasitos
10 paquets de kit-kat
ELABORACIÓ:

Aquest ingredients són per un motllo de un 26cm
Per la base, separarem les clares dels rovells i les muntem a punt de neu,  les reservem.
Posarem els rovells i el sucre en un bol i amb les beril·les elèctriques les muntem fins que doblin el volum, llavors i afegim la farina i el llevat, per últim incorporarem les clares remenant-les en compte de que no baixin.
Ho enfornem a 180º un 25minuts
Per el frosting, barregem el formatge amb el sucre i la nata muntada fins que quedi tot ben lligat.
Per la cobertura, desfarem la xocolata amb la mantega i el sucre,i la barrejarem amb la nata semimuntada. 
Muntatge:
Tallarem el pastís per la meitat i el farcírem amb el frosting i el tornem a tapar.
El cobrim amb la xocolata i tot seguit i enganxem els kit-kat pel voltant.
Decorarem amb una cinta ben maca i amb els lacasitos pel damunt.
És molt important no deixar ni un moment el pastís sol, cal vigilar-lo en tot moment de ben segur que si no volaran tots els lacasitos je,je,je