PECAT CAPITAL

divendres, 13 de gener del 2012

CUPCAKE


Tenia moltes ganes de fer els cupcakes, volia saber com és que s’han posat tant de moda i si la fama que  tenen és merescuda, o no.
Aprofitant que els meus fills han tingut moltes vacances ens vam posar els davantals i varem anar per feina.
Ara ja ser el perquè de la fama que tenen: són molt bons i esponjosos, fàcils de fer i el resultat és espectacular.



















INGREDIENTS:
Per a uns 12 o 14 cupcakes
175 g de farina amb llevat
40 g de cacau en pols
120 g de mantega
190 g de sucre
2 ous
125 ml de llet sencera
1 cullerada de vainilla
 
Per el icing
100 g de mantega
275 g de sucre llustre
60 ml de llet
PREPARACIÓ:
La preparació és força senzilla. Primer de tot escalfem el forn a 170 graus, posem uns motllos d’alumini  en una safata i hi podem dins uns papers de magdalenes.
Tot seguit, agafem la mantega que ha d’estar a temperatura ambient i la posem dins una batedora amb beril·les fins que quedi ben esponjosa i hi anem tirant el sucre. Tot  seguit hi afegim els ous d'un en un. Per separat, barregem la farina i el cacau, i l'afegim, a poc a poc, a la massa que ja teníem preparada, alhora que hi posem una mica de llet amb vainilla.
Emplenem els motllos ¾ parts i els enfornem uns 20 o 25 minuts. Per saber si són cuits, els punxarem amb un escuradents que, si són llestos, ha de sortir ben net.
Per fer l'icing, posarem la mantega dins un bol i amb les berilles l'anirem treballant. Hi afegirem, tot seguit, el sucre poc a poc, afegint, de mica en mica, també, la llet, fins que quedi cremós. Si els voleu de colors hi posarem unes gotes de colorant per a usos culinaris, a gust de cadascú. Posarem l’icing dins una manega pastissera.
Desemmotllarem els cupcakes i els decorem amb l'icing
Us recomano fer servir l'icing tan bon punt acabeu de fer-lo. No el guardeu mai a la nevera, que quedaria dur. L'heu de fer servir a temperatura ambient. Els podeu decorar amb topping que tingueu per casa o fins hi tot lleminadures.

diumenge, 8 de gener del 2012

XAMPINYONS FARCITS AMB GAMBES



Aquesta va ser una de les tapes que vaig fer pel sopar de cap d’any. Varen quedar molt bones, tot i que era la primera vagada que les feia. De ben segur que la tornaré a repetir. Són fàcils de fer, de menjar i repetir, ja,ja,ja.
Us animo a provar-los de fer.

INGREDIENTS:

Xampinyons una mica grossos

Gambetes petites

All i julivert

Sal i oli
PREPARACIÓ:

Pelem els xampinyons i els tallem el peu, els posem dins una safata per anar el forn, els ragem amb un rajolí d’oli i tot seguit els courem fins que quedin tous. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli enrossirem els alls, el julivert i les gambetes per a preparar el farcit, N'hi haurà prou amb uns quants tombs i estarem atents per a traure-ho de seguida perque no ha de quedar massa cuit.

Treiem els xampinyons del forn. Posem aquest farcit dins el barret del bolet i ja els tenim a punt de menjar. Els podeu tenir fets i a la hora de servir-los els doneu un cop de forn.