PECAT CAPITAL

dissabte, 17 de març del 2012

PASTÍS DE MOUSSE DE PINYA


El diumenge vam fer una calçotada amb família, i jo vaig dir que porteria les postres.
Com que la previsió del temps era de molt de sol i calor, vaig optar per fer unes postres refresca’ns i lleugeres.

INGREDIENTS:
Per a la base

Un paquet de galetes Maria
100 g de mantega (pomada)

Per al pastís
Un pot gros de pinya en almíbar
200 g de nata per muntar
100 ml de llet

3 ous
8 fulles de gelatina
Una cullerada sopera de sucre (opcional)
2 iogurts grecs

ELABORACIÓ:
Primer de tot posarem les fulles de gelatina en remull. A banda, triturarem les galetes i la barrejarem amb la mantega. Ho posarem al fons del motlle (ha de ser desemmotllable) i cap al forn a 200 graus durant. Passat 5 minuts ho traurem i ho deixarem refredar.

Mentrestant en un bol muntem la nata i en un altre, separadament, les 3 clares a punt de neu. Ho reservem.
Guardem un tall de pinya i la resta la triturarem.
Batem els rovells i hi anem afegint la llet ben calenta, sense parar de batre, i tot seguit hi tirem 4 fulles de gelatina. S’ha de continuar remenant fins que baixi la temperatura. Arribat el moment barregem la pinya triturada. Hi incorporem la nata molt a poc a poc i les clares també.
Ho aboquem al damunt de les galetes triturades i ho posem tot a la nevera durant 1 hora.

Mentrestant escalfem dues cullerades de iogurt i hi disolem dues fulles de gelatina, remanant bé, i hi afegim la resta d’ iogurt. Passada una hora, ho abocarem al damunt del pastís.
Recuperem el suc de la pinya i  l’escalfem una mica per tal de poder disoldre les dues fulles de gelatina qe ens queden.

Passada una altra hora agafaem el pastís i li posarem el tall de pinya al damunt (sencera o a trossets), i el suc de la pinya. Ho posarem a la nevera 3 o 4 hores com a mínim

En Joan va ser l'encarregat de fer i  portar la salsa dels calçots. Era molt i molt bona

dissabte, 3 de març del 2012

ARRÒS AMB VERDURES I SALSA DE SOJA

El arròs a casa ens agrada de totes maneres, i en mengem tot sovint. Aquesta recepta  és una de les que faig  per sopar,que de vagades se m’acaben les idees i no se que he de fer.
Us animo a que proveu de fer-la.
INGREDIENTS:
Per 4 persones
4 tasses d’arròs llarg
2 grans d’all
2 ous
1 pebrot verd petit o la meitat de un
1 pebrot vermell petit o la meitat de un
2 pastanagues
1 ceba grossa
Un bon raig de salsa de soja
Oli i sal
ELAVORACIÓ:
En una olla amb aigua salada i bullim l’arròs amb els dos grans d’all, el colem i reservem.
Mentrestant en una paella i farem un remenat d ‘ous i reservem
Netejarem i tallarem  les verdures a juliana i en una paella alta  amb un bon raig d’oli les saltejarem. Quant estiguin el punt i afegim  la salsa de soja, tot seguit i barregem l’arròs i el remenat d’ous.
Muntarem el plat acompanyat de unes salsitxes en el meu cas.
És un acompanyament perfecta per qualsevol  tipus de carn o peix