PECAT CAPITAL

diumenge, 20 de maig del 2012

PASTÍS DE FORMATGE

Aquest pastís tant extraordinari, és una recepta de la meva amiga Montse Serra. Té la ma trencada de fer-lo i li queda molt bo. El millor del pastís és la rapidesa de fer-lo i menjar-lo. Per mi un dels millors que he provat.


Ingredients:
·        2 iogurts naturals
·        2 mesures de iogurt de sucre
·        2 mesures de iogurt de farina de blat de moro“Maizena”
·        2 mesures de iogurt de llet sencera
·        6 ous sencers
·        400 ml de nata per muntar
·        6 o 8 formatgets petits tipus “Caserio”
Preparació:
     ·        Posar tots els ingredients junts i a la vegada dins un bol Batre-ho  amb la batedora fins que quedi ben homogeni i triturat.
·        Preparar un motlle de silicona d’uns 7 cm de fons aproximadament.
·        Pre-calentem el forn a uns 200 ºC de temperatura.
·        Posarem la bandeja del pastís  a la meitat d’alçada del forn, només uns 10 minuts dins al forn per la part de dalt. S’ha de torrar una mica la part de dalt.
·        Passats aquests 10 minuts, només posarem el forn per la part de baix uns 40-45 minuts fina que estigui cuit.
·        Per comprovar punxem amb un escuradents.
·        Ho trèiem del forn i  quan estigui fred ho desemmotllem.
·        Ho posem a la nevera quan estigui tebi. Millor si ho deixem unes 24 hores a la nevera.
·        Opcional: melmelada de maduixa a sobre quan es serveixi.
·        Bon profit i que vagi de gust.
Nota: queda millor si el fem el dia abans perquè necessitar ser fred i tenir una hores de nevera.

dimarts, 8 de maig del 2012

MELÓS DE VEDELLA AMB SALSA DE CEPS


Ja feia dies que tenia aquesta recepta  pendent de publicar, i amb moltes ganes de compartir.
Aquest plat el vaig aprendre en una classe de la Nuri Lladó, i des de
llavors l’he fet varies vegades.
Us deixo la recepta i espero que la proveu.
INGREDIENTS:
4 galtes de vedella
250 g de ceps o bolets variats
1 cullerada petita de pols de ceps
2 litres d’aigua
125 cc de vi negre
1 pastanaga
1 ceba
1 porro
Sal
ELABORACIÓ:
Netegeu i trossegeu els ceps ben petits i reserveu-los.
Poseu l’aigua a bullir juntament amb el vi, les verdures tallades ben
petites,la sal i les galtes. Deixeu-ho coure durant dues hores.
Passat aquest temps, retireu-les,deixeu-les refredar i  talleu-les
a rodanxes. Amb el brou de bullir les galtes, feu-ne una reducció fins
que quedi a la meitat. Un cop reduïda coleu-la i afegim la pols de
ceps i els bolets. Tot seguit i afegim la Maizena  diluïda amb aigua
per espesseir la salsa

Poseu les galtes en una plata per anar el forn,

escalfeu-les i cobriu-les amb la salsa de ceps.

Acompanyeu el plat amb una mica d’arròs amb un

raig d’oli.