PECAT CAPITAL

dilluns, 3 de desembre del 2012

PASTÍS DE XOCOLATA I TRUFA


D’excuses per fer un pastís  en tenim un munt. Perquè ens ve de gust, perquè és dilluns i volem començar bé la setmana, perquè volem regalar un somriure algú o perquè simplement ens volem donar un homenatja. La qüestió es fer-lo i compartir-lo.
Dons, avui que som dilluns i tinc una reunió a la feina, he pensat de portar aquest pastís els meus companys, i així amb la panxa plena tot es veu d’un altre color.

INGREDIENTS:

Per el pastís:

400g de farina

100g de cacau en pols

400g de sucre

4 0us grossos

200g d’oli suau

300g de nata líquida

2 sobres de Royal

Un pot de melmelada de maduixa

Per la trufa:

350g de nata muntada

150g de xocolata

50g de mantega

50g de sucre

Cireres confitades

PREPARACIÓ:

Se escalfa el forn a 180 graus. Se separen les clares de les gemes i es munten les rovells amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa, tot seguit s’hi tira l’oli, la nata líquida, el cacau em pols, la farina i el llevat. Per últim es munten les clares a punt de neu i se afegeix a la mescla molt a poc a poc per tal que no es desmuntin les clares.Es posa la mescla dins un motle prèviament untat i s’enforna uns 45 minuts aproximadament.
Un cop el pastís cuit es desemmotlla i es deixa refredar sobre una reixeta.
Mentrestant es fa la trufa. Es desfà la xocolata i es reserva. Es munta la nata amb el sucre i es barreja amb la xocolata poc a poc, es deixa reposar una estona a la nevera.
Per muntar el pastís, primer tallem les vores, (així queda molt millor), s’obre per la meitat s’hi escampa la melmelada de maduixa i es tenca.
Es cobreix amb la trufa i s’adorna amb les cireres.              
Bon Profit.



2 comentaris: