PECAT CAPITAL

dilluns, 20 de gener del 2014

PASTÍS DE PATATA I CARN

Feia temps que alguns seguidors em demanaven que publiques alguna recepta per nens.

Dons bé, aquest pastís crec que pot agradar tant a grans com a petits, almenys els meus fills els hi ha agradat molt.

Us deixo la recepta i espero que us agradi.




INGREDIENTS:
4 Patates grosses

300 g de carn picada

1 ceba

4 tomates

2 grans d’all

Mantega

Vi ranci

2 ous durs

2 fulles de llorer
Formatge ratllat
PREPARACIÓ:
Comencem pelant i tallant les patates i les posarem a bullir per poder fer un puré.

Per coure els ous els podeu posar amb un cassó a part o esperar uns minuts i posar-los amb les patates.

Mentrestant tallem la ceba i els alls ben petits i juntament amb les fulles de llorer comencem a fer el sofregit. Un cop tinguem la ceba ben enrossida i afegim un raig de vi ranci, el deixeu evaporar i tirem la tomata ratllada juntament amb la sal i un pessic de sucre, ho deixem coure a foc baix fins que quedi textura de melmelada.

L ‘importància del sofregit és vital en tots els plats, per tant s’ha de fer amb paciència.

D’això depèn que el plat sigui bo o molt bo.

Quant tinguem el sofregit fet i afegim la carn picada i ho deixem coure uns minuts fins que la carn quedi ben desfeta i tot integrat.

Fem un puré amb les patates o les aixafem amb una forquilla a mi m’agrada més trobar trossets de patata, això a gust de cadascú. I podeu posar crema de llet, jo hi poso un trosset de mantega i un raig d’oli d’oliva.

Muntem el plat amb l’anella d’empletar, posem una base de patata, i escampem la carn per sobre, ho cobrim amb una capa de puré. Tallem els ous en lamines i els posem per sobra, acabem amb el formatge ratllat i uns trossets de mantega escampat per sobre del fornatge.
Ho gratineu el forn fins que el fornatge estigui ben ros.
Ja ho teniu a punt de menjar, espero que us agradi. Bon profit!