PECAT CAPITAL

dimarts, 25 de març del 2014

PIT I VENA DE COLL AMB SAMFAINA

Aquest matí, feia cua a la carnisseria per comprar alguna cosa per dinar, quant la senyora que tenia el davant ha demanat pit i vena de coll. De sobte, he pensat amb la mare, que la feia molt bona i a casa ens agradava molt. Decidit, avui dinarem pit i vena de coll amb samfaina. Aquest exquisit platillo és molt tradicional en la cuina catalana i de les comarques gironines. Malauradament s’està perdent, i és una pena perquè és un plat molt econòmic i bo.
Sorprenentment, els meus fills els hi ha agradat molt, cosa que farà que el torni a fer més endavant.




INGREDIENTS:

1 Kg de pit i vena de coll

1 ceba grossa

4 o 5 tomates ben madures

1 pebrot vermell

2 grans d all

Dues fulles de llorer

1 branca de canyella

un got de vi ranci

llard de porc

sal i pebre

PREPARACIÓ:

Poseu una cassola al foc amb el llard i afegiu-hi el xai a trossos, salpebrat.

Mentrestant prepareu les verdures, tallades i ratlleu la tomata.


Quan estigui ros i afegiu-hi la ceba, el pebrot, la tomata, la canyella i les fulles de llorer. Tapeu-ho i ho deixeu-ho fen el Xup, Xup durant mitja hora.

Tot seguit tireu-hi el vi ranci, deixant-lo reduir a la meitat. Mulleu amb una mica d’aigua, tapeu de nou i deixeu-ho coure més o menys una hora, remenant de tant en tant. Rectifiqueu de sal si cal.

Com tots els platillos, aquest millora fet d’un dia per l’altre.

Espero que us agradi i us animeu a fer-lo.