Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dissabte, 28 d’abril de 2012

PASTÍS DE PASTANAGA I NOUS


Hem passat un bon cap de setmana a la rectoria de Villanna amb uns bons amics.I per una ocasió com aquesta vaig pensar de fer unes postres que encara no hagués fet mai. Vaig triar un pastís de pastanaga.
Val la pena de provar-lo de fer, és molt bo i amb un gust sorprenent,
cal dir que és un pastís contundent, però tot i així n´hi van haver que varen repetir.
Aquí us deixo la recepta per qui la vulgui provar.
INGREDIENTS:
350 g de pastanagues
250 g de farina integral
100 g de nous
4 ous grossos
200 g sucre morè
2 cullerades de mel
250 g de mantega
1 sobre de llevat
2 taronges
1 cullerada de canyella
PER EL FARCIT I LA COBERTURA:
250 g de formatge fresc o mascarpone
300 g de nata per muntar
90 g de mantega
50 g de sucre glass
Una mica de vainilla líquida
2 fulles de gelatina
PREPARACIÓ:
Pelem i ratllem la pastanaga i la reservem.
En un bol barregem la mantega a temperatura ambient,la ratlladura d' una taronja,la canyella, el sucre i els ous sencers. Ho remenem tot fins que tots el ingredients estiguin ben barrejats.
Tot seguit afegim el suc de les dues taronges, les nous i la pastanaga ratllada ho barregem i anem incorporant la farina amb el sobre de llevat.
Untem el motllo amb mantega i farina i tirem el preparat, ho enfornem a 180 graus un 35 a 45 minuts.
Ara preparem la crema, posem en remull la gelatina. Barregem el formatge amb el sucre,  la mantega i la vainilla, una bona estona i reservem. Escalfem una mica de nata i dissolem la gelatina, la guardem. Munten la nata restant  i la barregem amb el formatge, per
últim hi afegim la gelatina. Ho guardem a la nevera com més estona millor.
Desemmotllem el pastís i el deixem refredar.
Un cop fred el tallem per la meitat i el farcim de crema.
Posem la crema restant en una mànega pastissera i la decorem el nostre gust.

dissabte, 7 d’abril de 2012

VIEIRES

Hum, vieires que bones. Estic escrivint la recepta i ja me ve salivera.
Aquesta recepta és de la Mariló Torres una gallega que em va enviar les closques de Galicia  per poder-les fer, moltes gràcies i a la meva amiga Montse que me les a fet arribar.
Us dedico aquesta recepta que m’ha quedat molt bona

Per unes 12 vieires
INGREDIENTS:

300 gr. de Vieires
1 ceba gran
2 dents d'all
1 pot tomàquet  petit (triturat)
100 gr. pernil  salat a daus petits
 una mica de pa ratllat
 formatge ratllat
 Sal i sucre (només si la tomàquet és molt àcida)

PREPARACIÓ

Fregim la ceba (ben ratllada i triturada) amb oli d'oliva verge que ocupi tot el fons de la cassola. Hi aboquem dos dents d'alls ben triturats.
Deixem que la ceba i l'all quedi ben tou i llavors hi tirem el pot de tomàquet triturat..
Ho deixem coure bé uns 15 minuts a foc mitjà. Si la tomàquet fos àcida haurem de posar una mica de sucre.
A part marcarem les vieires en una planxa ben calenta amb un raig d’oli.
Agafem les closques de la vieira  hi col·loquem la massa que acabem de preparar (en calent) i anem repartint la carn de la vieira a cada closca.
Hi afegim uns trossos de pernil salat a daus a cadascuna de les closques.
A sobre hi aboquem una mica de pa ratllat i el formatge, que cobreixi la part superior.
Provar-ho perquè si el pernil és salat no caldrà rectificar-ho amb sal. Això es deixa preparat i quan anem a servir-ho escalfem el forn, posem el pa i formatge ratllat per sobre.
Ho posem al forn només per gratinar uns 5-10 minuts fins que el formatge es torri. Es serveix ben calent.


dimecres, 4 d’abril de 2012

PASTÍS DE PETIT SUISSE


Volia fer un pastís molt espacial, per la festa d’en Gerard que feia 10 anys i ho vam celebrar amb nens molt espacials, i molt llaminers.
Desprès de donar-li moltes voltes, vaig optar per fer-ne un que agrades a petits i grans.

Aquest pastís és molt suau, lleuger i sobretot molt bo, us animo a que el proveu de fer.
Per molts anys Gerard

INGREDIENTS:
Per la base
1 paquet de galetes maria

100g de mantega

Per el patís
6 patit suise de maduixa

50ml de llet
3ous

200g de nata per muntar
9 fulles de gelatina

2 cullerades de sucre
1 pot petit de melmelada de maduixa

2 iogurts grecs
Xuxes per decorar

ELAVORACIÓ:
Primer de tot preparem la base, triturem les galetes i la mantega i les posem en un motlle desemmotllava, el posem el forn uns 10 minuts a 180graus, reservem.
Posarem en remull les fulles de gelatina.
Muntem la nata i les clares a punt de neu i reservem.
En un bol gros batem els rovell i el sucre, i afegim poc a poc la llet ben  calenta amb les 5 fulles de gelatina, deixem refredar i afegim els petit Suisse. Recuperem la nata i les clares i les anem incorporant  molt a poc a poc per tal que no baixin les clares.
Ho aboquem al damunt de les galetes i ho deixem a la nevera unes dues hores.

Passat aquest temps escalfem una mica de melmelada i dissolem dues fulles de gelatina i ho barregem amb la resta de melmelada (si queda molt espès s’hi tira una mica d’aigua).
Ho tirem amb molt de compte el damunt del pastís, el deixarem reposar a la nevera mínim una hora.

Per últim escalfem una nica d’iogurt i dissolem les dues fulles restans de gelatina, i ho barregem amb la resta d’iogurt,l' anem afegint el damunt de la melmelada i ho tornem a deixar a la nevera.
Decorar amb les xuxes.



  


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)