Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimarts, 27 de gener del 2015

PASTÍS DE NATA I MADUIXES

Aquest pastís, ja l'he fet dos cops, un per l'aniversari de la meva germana i l'altra per una costellada amb uns amics. De ben segur el tornaré a fer, perquè , l'èxit és assegurat.



INGREDIENTS:

Pel pastís
150 g de farina
150 g de sucre
6 ous
un sobre de llevat
Pel farcit
750 ml de mata per muntar
una cullerada de llet en pol
100 g de sucre
1'5 kg de maduixes
Un raig de vinagre
Una fulla de gelatina
Per l'almívar
200 g de sucre
125 ml d'aigua
3 cullerades de brandi

PREPARACIÓ:

Primer de tot escalfeu el forn a 200°. 
Preparareu el pastís. Poseu el sucre i els ous en un vol, bateu fins que doblin el volum, tot seguit tamiseu la farina amb el llevat i ho barregeu amb una espàtula fins que tots els ingredients estiguin barrejats. Ho poseu dins un motlle untat amb mantega i farina, ho enforneu uns 25 minuts aproximadament i baixeu al forn a 180º. El deixeu refredar.

Mentrestant talleu les maduixes. Triareu les més maques, per decorar i les tallareu per la meitat. La resta de maduixes les talleu ben petites i les posarem en un vol amb un raig de vinagre i les deixeu reposar una bona estona fins que treguin el suc que reservareu.

Feu l'almívar, poseu el sucre i l'aigua en un cassó el foc, deixeu que es vagi fent. L'almívar no ha de passar de 100°. Quan estigui fet, afegiu el brandi. Deixeu-lo refredar.
Per últim, munteu la nata amb el sucre, a d'estar ben freda de la nevera, afegiu una cullerada de llet en pols. Això ajuda a estabilitzar la nata.


Un cop ho teniu tot a punt, munteu el pastís.
Obriu-lo per la meitat, el mulleu amb l'almívar. Penseu que us n’ha de sobrar.





Repartiu les maduixes que heu tallat petites per      tot el pastis, les cobriu de nata, tanqueu i poseu les maduixes a sobre, vigilant que  quedin ben    presentades.





Poseu la nata dins la mànega pastissera i amb paciència l'aneu posant pels costats.
Posem una fulla de gelatina en remull. Escalfem una mica del suc de les maduixes i desfem la gelatina. Afegim una mica del almívar que havia sobrat, ho barregem tot i  pintarem amb molt de conte les maduixes. Així queden més maques i brillants.

Deixeu-lo a la nevera fins a l'hora de menjar-lo. Fins i tot el podeu posar una estona al congelador.

2 comentaris:

  1. Hace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.

    ResponElimina

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)