Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimecres, 21 de gener de 2015

COCA DE FOIE I POMA

Aquesta és una recepta que vaig veure fa temps en algun bloc, però no recordo quin. Bé pot ser que no sigui ben igual perquè l'he fet de memòria, però us asseguro que va tenir molts d'elogis.
INGREDIENTS:

Un paquet de pasta brisa
Un tall de foie
Poma gran smith
Ceba
Sucre una cullerada
Parmesà
Reducció de Pedro Ximénez

PREPARACIÓ:

Primer de tot tallarem la ceba i la posarem a coure amb el sucre, ben a poc a poc fins que estigui caramel·litzada.
Mentrestant, tallarem la pasta brisa, li podem donar la forma que vulguem, amb algun motlle. Un cop tallada, la posarem a coure uns 15 minuts  a 180º aproximadament, i reservem.
Pelem la poma, traurem el cor, la tallem per la meitat i en fem lamines, però que no siguin molt primes, s'ha de notar la frescor de la poma. Tot seguit muntem les coques, primer posem la poma a sobre la base, després el foie, la ceba, el parmesà ratllat gros i per últim la reducció de Pedro Ximénez.


*Aquestes coques les he fet dues vegades, la primera amb la massa de pizza tallada rodona i fregida amb oli fins que quedi rossa. El resultat és molt interessant però és fet i menjat perquè si no la pasta queda tova.

*També les he provat amb poma caramel·litzada, però a mi personalment m'agrada més amb la poma natural i àcida.

*La ceba la podeu comprar feta i així us estalvieu feina.

*La reducció de Pedro ximénez és la que venen el super.


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)