Aquí
tenim una recepta clàssica de la cuina catalana. Uns peus de porc o també
popularment anomenats mans de ministre.
És curiós però els peus de porc agraden o no
t’agraden gens, passa com amb els cargols, suposo que per la textura.
Per aquell que us agraden cal saber que són una
important font de vitamina del grup B i
contenen moltes proteïnes.
Jo us recomano que els proveu-ho de fer-los el
forn.
Espero que us agradin i bon profit.
unes
fulles de llurer
pa torrat
Per el sofregit
una ceba
gran
puré de
tomata
un gra
d’all
una
cullerada de polpa de nyora
Per la picada
Un grapat
d’ametlles
Un parell
de grans d’all escalivats
Un raig
de vi ranci
Dues
galetes
PRAPARACIÓ:
1.
Es bullen els peus de porc amb
una olla a pressió uns 20 minuts oberts per la meitat amb la sal i les fulles
de llorer.
2.
Un cop cuits es poden retirar i es deixen
refredar.
3.
Mentrestant es fa el sofregit. Ratllant
la ceba, la tomata i pican l’all ven petit.
4.
En una cassola es sofregeix la ceba
amb l’all, ha de quedar daurada, tot seguit se hi tira la tomata i es cou uns 5
minuts, per acabar se hi afegeix la cullerada de polpa de nyora.
5.
Un cop els peus són freds es treu
el os gros.
6.
S’ enfarinem i es fregeixen una
mica.
7.
En una plata per anar el forn i
es fa un llit amb el sofregit i es col·loquen els peus de porc, i la resta de
salsa el damunt.
8.
Es fa una picada amb les
ametlles, els alls escalivats, les galetes, el vi ranci i una mica del suc de
coure els peus.
9.
Se afegeix la picada per sobre
dels peus, i per últim se hi tira un polsim de pa torrat per sobre.
10. Ho enfornem 10 minuts, fins que
estiguin torradets.
Jo hi vaig posar unes cuixetes de pollastre per
els meus fills.
Hola, jo a la plata hi veig patates, com s'hi posen una mica cuites o sense coure?
ResponEliminaGràcies.
Assumpta
Hola Assumpta, les patates son de guarnició, fetes a part i salsajades per sobre
EliminaGràcies.
ResponEliminaAssummpta