Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dissabte, 24 de novembre del 2012

PEUS DE PORC EL FORN

 
Aquí tenim una recepta clàssica de la cuina catalana. Uns peus de porc o també popularment anomenats mans de ministre.

És curiós però els peus de porc agraden o no t’agraden gens, passa com amb els cargols, suposo que per la textura.

Per aquell que us agraden cal saber que són una important font  de vitamina del grup B i contenen moltes proteïnes.

Jo us recomano que els proveu-ho de fer-los el forn.

Espero que us agradin i bon profit.
 
 


INGREDIENTS:
6 peus de porc

unes fulles de llurer

pa torrat

Per el sofregit

una ceba gran

puré de tomata

un gra d’all

una cullerada de polpa de nyora

Per la picada

Un grapat d’ametlles

Un parell de grans d’all escalivats

Un raig de vi ranci

Dues galetes

PRAPARACIÓ:

1.    Es bullen els peus de porc amb una olla a pressió uns 20 minuts oberts per la meitat amb la sal i les fulles de llorer.

2.    Un cop cuits es poden retirar i es deixen refredar.

3.   Mentrestant es fa el sofregit. Ratllant la ceba, la tomata i pican l’all ven petit.

4.   En una cassola es sofregeix la ceba amb l’all, ha de quedar daurada, tot seguit se hi tira la tomata i es cou uns 5 minuts, per acabar se hi afegeix la cullerada de polpa de nyora.

5.   Un cop els peus són freds es treu el os gros.

6.   S’ enfarinem i es fregeixen una mica.

7.   En una plata per anar el forn i es fa un llit amb el sofregit i es col·loquen els peus de porc, i la resta de salsa el damunt.

8.   Es fa una picada amb les ametlles, els alls escalivats, les galetes, el vi ranci i una mica del suc de coure els peus.

9.   Se afegeix la picada per sobre dels peus, i per últim se hi tira un polsim de pa torrat per sobre.

10.  Ho enfornem 10 minuts, fins que estiguin  torradets.

Jo hi vaig posar unes cuixetes de pollastre per els meus fills.

 

3 comentaris:

  1. Hola, jo a la plata hi veig patates, com s'hi posen una mica cuites o sense coure?
    Gràcies.
    Assumpta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Assumpta, les patates son de guarnició, fetes a part i salsajades per sobre

      Elimina

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)