Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimecres, 18 de maig del 2011

PASTÍS D'ANIVERSARI



Avui és l'aniversari d'en Josep Maria, un bon amic que fa 40 tacos, però ben portats, je, je, je. La seva dona li ha preparat una festa sorpresa amb els amics i la família al “xiringuito”. Jo he portat el pastís que aquest cop he preparat amb la Thermomix que acabo d'estrenar i, si voleu que us ho digui, encara vaig una mica peix. Però el resultat ha estat un èxit.
Us deixo aquí la recepta.

INGREDIENTS

Per al pastís:8 ous
340 g de sucre
240 g de farina
Unes gotes d'aigua de tarongina
Un pessic de sal
Ratlladura de pell de la taronja


Per a la cobertura:100 g de sucre
2 cullerades d'aigua
200 g de mantega
50 g de xocolata negra

EINES ESPECIALS: Per a fer aquesta recepta necessitareu una Thermomix,.. i les eines de cuina que ja teniu a casa. Si no teniu la Thermo aneu a casa de la sogre o d'un amic que la tingui.


PREPARACIÓ:
Posem els ous i el sucre al got amb la papallona (de la Thermomix, s'entén), durant 6 minuts a 37 graus de temperatura i velocitat 4. Tot seguit afegiu la farina, la sal i la ratlladura de taronja y programeu 4 segons velocitat 3. Acabeu de remenar amb una espàtula.
Quan estigueu enforneu la pasta a uns 170 graus durants uns 35 o 30 minuts, aproximadament.

Per a preparar la cobertura:
 Barregeu el sucre i l'aigua i poseu-ho a la Thermomix uns 6 minuts, a velocitat 2. Agefiu-hi després la xocolata, trencada a trossos, i mantigueu-ho encara 2 minuts més a la màquina. Deixeu-ho refredar i en acabat, afegiu-hi la mantega ben poc a poc, sense temperatura i a velocitat 3.

Quan el pastís sigui fred cobriu-lo amb la crema de mantega de xocolata que heu preparat i tireu-hi fideus de xocolada per sobre

5 comentaris:

  1. ostia que guapos que em quedat i que bo que estaba el pastis, avui despres de dinar m'he l'he menjat tot i no n'he guardat cap tall per la meva familia, aixo si que es un pecat capital ies per culpa teva i el michelin que m'ha sorti tambe, goder!! (pero gracies).. t'estimem.

    ResponElimina
  2. MOLA MOLT EL TEU BLOC

    ResponElimina
  3. David "el de les fotos"20 de maig del 2011, a les 5:31

    UUUUUmmmm !!! encar en tens , esta boniiiiiiiisim !!!

    ResponElimina
  4. Este lo podemos comé en algun local ? La pinta es de muerte !

    ResponElimina
  5. eeeeiiiii, el que fa una bna ma i la thermonix

    ResponElimina

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)