Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 16 de setembre del 2012

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA




El diumenge vàrem anar a Sant Climent d’Amer amb uns bons amics a fer una costellada. Com passa tot sovint vaig ser l’encarregada de portar les postres. Vaig optar per fer aquest pastís que té un nom que fa venir salivera, de presentació divertida i original, i que agrada tant a grans com a petits, espacialment als més llaminers. Fàcil i ràpid de fer. Que més es pot demanar a un pastís?





INGREDIENTS:
PER LA BASE:
200 g de galetes tipus Maria
100 g de mantega
60 g d’avellanes
Un paquet de galetes amb xocolata
PER A LA MOUSSE:
200g de xocolata
400 ml de nata per muntar
3 ous
100 g de sucre
8 fulles de gelatina
PER LA COBERTURA:
150 g de xocolata
200 g de nata líquida
2 fulles de gelatina
PREPARACIÓ:

Començarem per la base del pastís. Aixafeu les galetes i barregeu-les amb les avellanes i la mantega. Us ha de quedar una pasta homogènia. Poseu-la al fons d'un motllo que sigui fàcilment desemmotllable i poseu-hi les galetes amb xocolata tot volt, verticals, amb la cara que tingui la xocolata mirant cap en fora. Reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.

Per fer la mousse poseu la gelatina a hidratar en un bol amb una mica d’ aigua. Mentrestant en un cassó desfeu la xocolata i un cop desfeta afegiu-hi els 3 rovells d’ou (reserveu les clares). Aneu remenant sense parar i afegiu-hi també la gelatina. Deixeu-ho refredar. A banda, munteu la nata amb la meitat del sucre i, separadament, les clares a punt de neu amb l’altre meitat. Barregeu tot seguit la xocolata amb les clares tingueu cura d'anar ben a poc a poc. Un cop ben barrejat afegiu-hi la nata. Aboqueu-ho tot dins del motllo i deixeu-lo a la nevera un mínim de 2 hores

Un cop passat el temps prepareu la cobertura. Posem en remull les fulles de gelatina. En un cassó hi escalfem la nata i abans que bulli i tireu la xocolata ho remeneu fins que quedi ven desfeta, tot seguit i afegim la gelatina. Ho deixeu refredar una mica i h’ avoqueu el damunt del pastís. Ho deixeu reposar a la nevera unes 6 hores.

Jo el vaig fer el dia abans i el vaig congelar. No cal dir que va sortir boníssim i que tothom em va felicitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)