Hum, vieires que bones. Estic escrivint la recepta i ja me ve salivera.
Aquesta recepta és de la Mariló Torres una gallega que em va enviar les closques de Galicia per poder-les fer, moltes gràcies i a la meva amiga Montse que me les a fet arribar.
Us dedico aquesta recepta que m’ha quedat molt bona
Per unes 12 vieires
INGREDIENTS:
300 gr. de Vieires
1 ceba gran
2 dents d'all
1 pot tomàquet petit (triturat)
100 gr. pernil salat a daus petits
una mica de pa ratllat
formatge ratllat
Sal i sucre (només si la tomàquet és molt àcida)
PREPARACIÓ
Fregim la ceba (ben ratllada i triturada) amb oli d'oliva verge que ocupi tot el fons de la cassola. Hi aboquem dos dents d'alls ben triturats.
Deixem que la ceba i l'all quedi ben tou i llavors hi tirem el pot de tomàquet triturat..
Ho deixem coure bé uns 15 minuts a foc mitjà. Si la tomàquet fos àcida haurem de posar una mica de sucre.
A part marcarem les vieires en una planxa ben calenta amb un raig d’oli.
Agafem les closques de la vieira hi col·loquem la massa que acabem de preparar (en calent) i anem repartint la carn de la vieira a cada closca.
Hi afegim uns trossos de pernil salat a daus a cadascuna de les closques.
A sobre hi aboquem una mica de pa ratllat i el formatge, que cobreixi la part superior.
Provar-ho perquè si el pernil és salat no caldrà rectificar-ho amb sal. Això es deixa preparat i quan anem a servir-ho escalfem el forn, posem el pa i formatge ratllat per sobre.
Ho posem al forn només per gratinar uns 5-10 minuts fins que el formatge es torri. Es serveix ben calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada