Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 16 de setembre de 2012

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA




El diumenge vàrem anar a Sant Climent d’Amer amb uns bons amics a fer una costellada. Com passa tot sovint vaig ser l’encarregada de portar les postres. Vaig optar per fer aquest pastís que té un nom que fa venir salivera, de presentació divertida i original, i que agrada tant a grans com a petits, espacialment als més llaminers. Fàcil i ràpid de fer. Que més es pot demanar a un pastís?





INGREDIENTS:
PER LA BASE:
200 g de galetes tipus Maria
100 g de mantega
60 g d’avellanes
Un paquet de galetes amb xocolata
PER A LA MOUSSE:
200g de xocolata
400 ml de nata per muntar
3 ous
100 g de sucre
8 fulles de gelatina
PER LA COBERTURA:
150 g de xocolata
200 g de nata líquida
2 fulles de gelatina
PREPARACIÓ:

Començarem per la base del pastís. Aixafeu les galetes i barregeu-les amb les avellanes i la mantega. Us ha de quedar una pasta homogènia. Poseu-la al fons d'un motllo que sigui fàcilment desemmotllable i poseu-hi les galetes amb xocolata tot volt, verticals, amb la cara que tingui la xocolata mirant cap en fora. Reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.

Per fer la mousse poseu la gelatina a hidratar en un bol amb una mica d’ aigua. Mentrestant en un cassó desfeu la xocolata i un cop desfeta afegiu-hi els 3 rovells d’ou (reserveu les clares). Aneu remenant sense parar i afegiu-hi també la gelatina. Deixeu-ho refredar. A banda, munteu la nata amb la meitat del sucre i, separadament, les clares a punt de neu amb l’altre meitat. Barregeu tot seguit la xocolata amb les clares tingueu cura d'anar ben a poc a poc. Un cop ben barrejat afegiu-hi la nata. Aboqueu-ho tot dins del motllo i deixeu-lo a la nevera un mínim de 2 hores

Un cop passat el temps prepareu la cobertura. Posem en remull les fulles de gelatina. En un cassó hi escalfem la nata i abans que bulli i tireu la xocolata ho remeneu fins que quedi ven desfeta, tot seguit i afegim la gelatina. Ho deixeu refredar una mica i h’ avoqueu el damunt del pastís. Ho deixeu reposar a la nevera unes 6 hores.

Jo el vaig fer el dia abans i el vaig congelar. No cal dir que va sortir boníssim i que tothom em va felicitar.

dimarts, 11 de setembre de 2012

PASTÍS DE CARBASSÓ ALS TRES FORMATGES


Una recepta de la Mireia Carbó, treta del seu llibre la cuina dóna joc. És un plat pràctic,fàcil de fer i el més important, boníssim.  El podeu fer com un entrant ,com un primer,per anar de picnic o per emportar-lo a la feina en una carmanyola. És plat que el podeu  menjar fred o calent. Us animo a provar-lo de fer, que de ben segur quedareu la mar de bé.


INGREDIENTS:
6 Ous
2 carbassons grans
100 g de formatge de cabra
100 g de mató
40 de formatge parmesà ratllat
Una mica de mantega
Pa ratllat
Sal i pebre

PREPARACIÓ:

Primer de tot escalfeu el forn a 180 graus.
Talleu els carbassons a rodanxes primes sense pelar, i en una paella amb la mantega i un polsim de sal saltegeu-los fins que estiguin tendres.

Barregeu els ous amb els formatges,la sal i el pebre,amb una batedora elèctrica fins que quedi ben fi, sense grumoll, tot seguit i afegiu els carbassons i ho remeneu-los  amb comte de no trencar-los.
Pinteu un motllo (millor si es de silicona) amb mantega, i espolseu el pa ratllat per sobre. Aboqueu la preparació dins i coeu-lo al forn uns 20 o 30 minuts.

Desemmotlleu-lo un cop tebi.
Aquest pastís es pot servi acompanyat de maionesa o del que vulgueu.
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)