Avui hem tingut un dinar familiar
amb els meus nebots i la meva germana, inauguraven la seva
nova casa. Per aquesta ocasió he fet un tortell de nata. La recepta la vaig
veure el bloc què hi ha de postres?
un bolc d’aquell que no pots parar de mirar. Us recomano que consulteu-ho
la recepta allà, ho explica pas per pas i amb fotos, es molt més entenedor.
De
totes maneres aquí us deixo la recepta.
INGREDIENTS
Una
lamina de pasta de full
Sucre
ou
Granet
de ametlla
1
l de nata
PREPARACIÓ:
Posarem
la làmina de pasta de full sobre el marbre, espolsat amb farina i en farem 3
tires (tot dependrà la lo grossa que sigui la làmina i la mida que vulguem fer
el tortell. Pot ser amb 2 ja en fareu prou.
Tot
segui pintarem la punta d’una tira, uns 2 centímetres i posarem l’altre
el damunt pressionant amb els dits per enganxar-les be. Farem el mateix fins
tenir-les totes enganxades i una tira llarga. Desprès anirem arrodonint la
massa sobre del paper d’enfornar. Per què quedi rodó hem de fen uns plecs per
tal de donar-li la forma. No us preocupeu per la forma, un cop cuit queda bé.Es pinta amb l’ou. Repartim els granets d’ametlla pel damunt i l’ensucrem per sobre. Posarem el tortell dins el forn a uns 180º uns 20 minuts aproximadament.
Quant estigui fred el obrim per la meitat i el farcim de nata ( a mi un litre me’n va sobrà, pot ser amb ¾ de litre ja en ges fet prou)
Un cop muntat i empolvorem amb sucre fi.
Felicitats, t'ha quedat molt i molt be i sobre tot molt bo, gracies per tot.
ResponEliminaUna abraçada.
Gràcies ramon per el missatge. Estic molt contenta
Elimina