Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

diumenge, 13 de gener de 2013

TORTELL DE PASTA DE FULL AMB NATA


Avui hem tingut un dinar familiar amb els meus nebots i la meva germana, inauguraven la seva nova casa. Per aquesta ocasió he fet un tortell de nata. La recepta la vaig veure el bloc què hi ha de postres? un bolc d’aquell que no pots parar de mirar. Us recomano que consulteu-ho la recepta allà, ho explica pas per pas i amb fotos, es molt més entenedor.
De totes maneres aquí us deixo la recepta.

INGREDIENTS

Una lamina de pasta de full
Sucre
ou
Granet de ametlla
1 l de nata
 PREPARACIÓ:

Posarem la làmina de pasta de full sobre el marbre, espolsat amb farina i en farem 3 tires (tot dependrà la lo grossa que sigui la làmina i la mida que vulguem fer el tortell. Pot ser amb 2 ja en fareu prou.
Tot segui pintarem la punta d’una tira, uns 2 centímetres i posarem l’altre el damunt pressionant amb els dits per enganxar-les be. Farem el mateix fins tenir-les totes enganxades i una tira llarga. Desprès anirem arrodonint la massa sobre del paper d’enfornar. Per què quedi rodó hem de fen uns plecs per tal de donar-li la forma. No us preocupeu per la forma, un cop cuit queda bé.
Es pinta amb l’ou. Repartim els granets d’ametlla pel damunt i l’ensucrem per sobre. Posarem el tortell dins el forn a uns 180º uns 20 minuts aproximadament.
Quant estigui fred el obrim per la meitat i el farcim de nata ( a mi un litre me’n va sobrà, pot ser amb ¾ de litre ja en ges fet prou)
Un cop muntat i empolvorem amb sucre fi.

 

 


AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)