Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimarts, 19 de març de 2013

Crema Catalana


Per molts anys a tots els Joseps i feliç dia del pare. Una tradició que neix als Estats Units, concretament l’any 1909. Sonora Smart va inventar la festa per honorar el seu pare, un veterà de la guerra civil americana que va quedar vidu quan va morir la seva dona en el part del sisè fill i ell sol va haver de cuidar i tirar endavant tota la família. Per això la seva filla li va voler agrair preparant-li una festa, el 19 de juny del 1910, data que coincidia amb el seu aniversari . Aquest va ser el primer Dia del Pare de la història. El fundador de Galerías Preciados, Pepín Fernández, va ser l’ empresari que va introduir la tradició a Espanya, fent-la coincidir amb el dia del seu sant. A partir d’aquí una festa la mar de maca s’ha convertit en la festa del consumisme, com tantes altres. Doncs el meu regal per al meu pare ha sigut aquesta crema catalana tan tradicional i típica per Sant Josep i que se que li agrada moltíssim. De fet és la seva postra preferida.


INGREDIENTS:
1 litre de llet entera i de bona qualitat
8 gemes d’ou (si pot ser de pagès)
200 g de sucre
40 g de midó o maizena
Una branca de canyella
Pell de llimona

PREPARACIÓ:

Poseu la llet al foc en un cassó juntament amb la branca de canyella i la pell de llimona, i que vagi infusionant fins que arrenqui el bull.
Mentrestant, bateu els rovells, el midó i el sucre. Afegiu-hi la llet sense deixar de remenar per evitar que s’enganxi, fins que la barreja que en resulti quedi ben espessa.
Retireu del foc i poseu-ho en cassoletes de fang. Tireu per damunt una mica de sucre i es cremeu amb un bufador.
Ja teniu la crema a punt per menjar.

diumenge, 10 de març de 2013

PACCHERIS FARÇITS


 Tenia una convidada espacial a dinar, la meva amiga Lídia i li volia fer un dinar diferent que no hagués menjat mai. En vaig decidir per fer els paccheri, feia temps que els volia provar i aquesta era una bona ocasió.
No bons, boníssims, per llepar-sen els dits, proveu-los de fer tot i que semblen laboriosos no ho són tant, això si, amb pocs en teniu prou, atipen molt.
Us deixo la recepta i animeu-vos a fer-la.
 
Els ingredients són 4 paccheri per 4  persones.
INGREDIENTS:
20 paccheri (4 de més per si es trenca alguns)
1 porro
2 botifarres
12 xampinyons frescos
80 g de parmasà
150 de mató
Per la beixamel :
50 g de mantega
1 cullerada sopera de farina
Llet
Nou moscada

PREPARACIÓ:
Poseu una olla amb aigua a bullir i afegiu els paccheri. El fabricant diu 7 minuts a mi en va semblar molt poc i els vaig coure 15 minuts. Reserveu-los i rageu-los amb una mica d’oli de girasol per què no s’enganxin.
 
Talleu el porro ben petit i en una paella amb un raig d’oli coeu-lo una mica.
 
Tot seguit i afegim les botifarres ben desfetes i ho deixeu coure uns minuts.
Mentrestant talleu els xampinyons ben petits i tireu-los a la paella amb els altres ingredients.
Quant estigui tot cuit retireu i ho poseu amb un bol juntament amb els formatges i ho barregeu tot fins que quedi una pasta.
Poseu tot el farcit en una mànega pastissera i aneu omplin els paccheris un per un, amb conte que no es trenquin.
Feu la beixamel en un cassó. Poseu la mantega i la farina, la deixeu enrosí una mica i aneu afegint la llet a poc a poc, barrejant enèrgicament amb les barilles, per últim i tireu una mica de nou moscada. Ha de quedar espessa.
Escampeu una mica de beixamel per el damunt i un polsim de formatge rallat. Ho poseu al forn a gratinar.
Ja està a punt de servir.
 Bon profit
 
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)