Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimarts, 19 de març de 2013

Crema Catalana


Per molts anys a tots els Joseps i feliç dia del pare. Una tradició que neix als Estats Units, concretament l’any 1909. Sonora Smart va inventar la festa per honorar el seu pare, un veterà de la guerra civil americana que va quedar vidu quan va morir la seva dona en el part del sisè fill i ell sol va haver de cuidar i tirar endavant tota la família. Per això la seva filla li va voler agrair preparant-li una festa, el 19 de juny del 1910, data que coincidia amb el seu aniversari . Aquest va ser el primer Dia del Pare de la història. El fundador de Galerías Preciados, Pepín Fernández, va ser l’ empresari que va introduir la tradició a Espanya, fent-la coincidir amb el dia del seu sant. A partir d’aquí una festa la mar de maca s’ha convertit en la festa del consumisme, com tantes altres. Doncs el meu regal per al meu pare ha sigut aquesta crema catalana tan tradicional i típica per Sant Josep i que se que li agrada moltíssim. De fet és la seva postra preferida.


INGREDIENTS:
1 litre de llet entera i de bona qualitat
8 gemes d’ou (si pot ser de pagès)
200 g de sucre
40 g de midó o maizena
Una branca de canyella
Pell de llimona

PREPARACIÓ:

Poseu la llet al foc en un cassó juntament amb la branca de canyella i la pell de llimona, i que vagi infusionant fins que arrenqui el bull.
Mentrestant, bateu els rovells, el midó i el sucre. Afegiu-hi la llet sense deixar de remenar per evitar que s’enganxi, fins que la barreja que en resulti quedi ben espessa.
Retireu del foc i poseu-ho en cassoletes de fang. Tireu per damunt una mica de sucre i es cremeu amb un bufador.
Ja teniu la crema a punt per menjar.
AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)