INGREDIENST:
Oli d’oliva i llard de porc
3 sípies grosses brutes
Un parell de cebes grosses picades
Dos grans d’all picats
Una cullerada de cafè de polpa de nyora o pimiento choricero
Mitja copa de vi ranci
Dues fulles de llorer
Una mica de farigola
Pebre negra
4 o 5 cullerades soperes de tomata
Mitja copa de vi blanc
Per la picada:
Dos grans d’all
Un grapat d'avellanes i ametlles torrades (7 de cada apox)
Dues galetes i dues torradetes
Suc de la cocció
PREPARACIÓ:
Primer de tot picarem la ceba i els dos alls ben petits.
Posarem un bon raig d’oli i una bona cullerada de llard en una cassola, començarem a fer el sofregit, afegint la ceba, els alls, les herbes i ho salem,
ho deixarem mínim una hora a foc baix que es vagui caramel·litzant. Quan la
ceba estigui, afegim el vi ranci, ho deixem que es vagui reduint, uns 20
minuts més. Mentrestant netegem les sípies, amb molt de comte li traurem la
salsa, (Això li podem demanar a la peixatera que ens ho faci). Ara que ja tenim
la ceba i posem la salsa de una sípia, les altres les podem congelar. Afegim la
cullerada de nyora, el pebre i la tomata i esperem que es cogui tot junt.
Tallem la sípia a daus i quan el sofregit estigi fet, tirem les sípies, les
deixem un parell de minuts a foc viu, i afegim el vi blanc, ho tapem i ho deixem
coure una hora, vigilant que no li falti líquid, si cal afegim aigua.
Aprofitem per fer la picada. Posem tos els ingredients en el vas de la batedora
i ho triturem afegint una mica de suc de cocció.
Quant hagi passat el temps, mirarem si la sípia està tova, i ja ho tindrem a
punt per menjar, o no, per què un dia per altre encara és més bo.
La podeu acompanyar amb un arròs blanc.
*Pot ser, no calgui posar tota la picada, això
va a gustos, cal provar la salsa.
Bon profit
Need a reliable writer for your assignments? Look no further! I'm Thomas, an experienced assignment writer affiliated with Help With My Assignment UK. With my strong research skills and excellent writing abilities, I ensure that each paper I deliver exceeds your expectations. Contact me today for a seamless writing experience.
ResponElimina