Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimarts, 1 de novembre del 2011

SARA


Aquest cap de setmana em fet la castanyada a la rectoria de Vilanna. Em sigut força gent, però tots molt avinguts i ens ho em passat molt bé.
La Sònia va portar una coca de Ratafia boníssima, la Montse, un pastís de xocolata i nata per celebrar l’aniversari de l’Angel (no tinc paraules), i la Marta va fer una coca de greixons també molt bona. Jo vaig fer una sara que ja és tot un clàssic ja que la faig força sovint.


Tinc la sensació que ens em passat tot el cap de setmana menjant, ja, ja, ja.
La sara agrada a tothom i per això la vull compartir amb tots vosaltres.

INGREDIENTS

Per al pastís:
8 ous
250 g de farina
250 g de sucre
Un sobre de llevat
Melmelada (jo n'hi poso de préssec)
1 paquet de ametlles laminades
Una mica de sucre llustre per decorar
Per l’almívar:
150 ml d’aigua
150 g de sucre
Per la mantega:
250 g de mantega
2 rovells d’ou

ELABORACIÓ:

Per al pastís, posarem els ous sencers dins d'un bol juntament amb el sucre i ho batrem tot plegat força estona. Tot seguit hi tirarem la farina amb el llevat. Ho abocarem tot dins un motllo que haurem untat amb mantega i farina, tot seguit i ho enfornarem uns 25 minuts a 170º. En acabat, treuem el pastis i el deixarem refredar abans de desenmotllar-lo.
Aprofitant el forn calent poseu l’ametlla en una plata per anar el forn i torreu les ametlles. Deixeu-les refredar
Per fer l’almívar posarem un cossó al foc amb 100 g de sucre i 100 ml d’aigua. El treurem quan sigui una mica espès, vigilant que no agafi color. El deixarem refredar una mica.
Per a la mantega, farem una mica més d'almívar amb els 100 g de sucre i 50 ml d’aigua reservats, i el deixem refredar una mica.
En un altre bol hi posarem els rovells d'ou i hi anirem tirant l’almívar poc a poc. Quan estigueu hi afegiu la mantega tallada a daus i ho anem barrejant tot fins que quedi ben integrat. Ho reseravem.
Tot seguit agafarem el pastís i el tallarem per la meitat. El pintarem amb l’almívar i hi posarem la melmelada, el taparem i el cobrirem amb la mantega.

Per acabar decorarem el pastís amb l’ametlla laminada ,  i el sucre llustre.

*Per sever si l’almívar esta a punt, agafar una cullerada i quan caigui a de ser una mica espès, vigileu amb el foc no sigui massa alt, que no agafi color.

*Si la mantega es molt liquida poseu-la una estona petita a la nevera, vigilant que no quedi molt dura.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)