El diumenge vam fer una calçotada amb família, i jo vaig dir que porteria les postres.
Com que la previsió del temps era de molt de sol i calor, vaig optar per fer unes postres refresca’ns i lleugeres.
INGREDIENTS:
Per a la base
Un paquet de galetes Maria
100 g de mantega (pomada)
Per al pastís
Un pot gros de pinya en almíbar
200 g de nata per muntar
100 ml de llet
3 ous
8 fulles de gelatina
Una cullerada sopera de sucre (opcional)
2 iogurts grecs
ELABORACIÓ:
Primer de tot posarem les fulles de gelatina en remull. A banda, triturarem les galetes i la barrejarem amb la mantega. Ho posarem al fons del motlle (ha de ser desemmotllable) i cap al forn a 200 graus durant. Passat 5 minuts ho traurem i ho deixarem refredar.
Mentrestant en un bol muntem la nata i en un altre, separadament, les 3 clares a punt de neu. Ho reservem.
Guardem un tall de pinya i la resta la triturarem.
Batem els rovells i hi anem afegint la llet ben calenta, sense parar de batre, i tot seguit hi tirem 4 fulles de gelatina. S’ha de continuar remenant fins que baixi la temperatura. Arribat el moment barregem la pinya triturada. Hi incorporem la nata molt a poc a poc i les clares també.
Ho aboquem al damunt de les galetes triturades i ho posem tot a la nevera durant 1 hora.
Mentrestant escalfem dues cullerades de iogurt i hi disolem dues fulles de gelatina, remanant bé, i hi afegim la resta d’ iogurt. Passada una hora, ho abocarem al damunt del pastís.
Recuperem el suc de la pinya i l’escalfem una mica per tal de poder disoldre les dues fulles de gelatina qe ens queden.
Passada una altra hora agafaem el pastís i li posarem el tall de pinya al damunt (sencera o a trossets), i el suc de la pinya. Ho posarem a la nevera 3 o 4 hores com a mínim
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada