Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dijous, 13 de desembre del 2012

LIONESES DE NATA


 

Tenia ganes de menjar alguna cosa dolça, i vaig mirar a la carpeta de receptes pendents de fer, i sorpresa!!! la primera de la llista eren unes lioneses. Unes postres de diumenge i un clàssic de les pastisseries catalanes. Són molt fàcils de fer i amb aquests ingredients en surten unes 40 lioneses aproximadament.
És molt important fer la pasta Choux el dia abans, per què pugi reposar i així  poder-les tallar per la meitat i farcir-les.

INGREDIENTS:
160 g de farina
100 g de mantega
125 g d’aigua
125 g de llet
4 ous
½ cullerada de sal
½ cullerada de sucre

PREPARACIÓ:
Per fer la pasta choux, posem una cassola petita el foc amb l’aigua, la llet i la mantega, quant arrenqui el vull s’hi afegeix la farina, tota de cop i tamisada juntament amb el sucre i la sal, i es va remenant fins que quedi una pasta i no s’enganxi a les parets de la cassola. Tot seguit i fora del foc es tira el primer ou i es continua remenat fins que estigui ven incorporat, farem el mateix amb els altres ous de un en un.
Posem la pasta dins una manega pastissera amb una “boquilla” estriada,  el damunt de la safata del forn intenteu fer rosses, una mica separades. Enforneu-les a 200 graus uns 15 minuts, vigilant que no es cremin.
Deixeu-les reposar un dia per altre, que son molt més bones.
Talleu-les per la meitat i farciu-les del que mes us agradi.
Per acabar posarem una mica de sucre glacé i llestos.

4 comentaris:

  1. Dolors t'han quedat molt be aquestes Lioneses de nata.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies. Veient el teu bloc, es tot un compliment per mi.

      Elimina
  2. Jo vaig tenir la sort de tastar-les la nit de nadal i uM! No bones, boníssimes! I les de trufa mmmmm!! Tot un luxe de postres ;-)

    ResponElimina
  3. quina pinta que fan!!! el próxim dia pica'm el timbreeee!! jaja

    ResponElimina

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)