D’excuses per fer un pastís en tenim un munt. Perquè ens ve de gust, perquè és dilluns i volem començar bé la setmana, perquè volem regalar un somriure
algú o perquè simplement ens volem donar un homenatja. La qüestió es fer-lo i
compartir-lo.
Dons, avui
que som dilluns i tinc una reunió a la feina, he pensat de portar aquest pastís
els meus companys, i així amb la panxa plena tot es veu d’un altre
color.
INGREDIENTS:
Per el pastís:
400g
de farina
100g
de cacau en pols
400g
de sucre
4
0us grossos
200g
d’oli suau
300g
de nata líquida
2
sobres de Royal
Un
pot de melmelada de maduixa
Per la trufa:
350g
de nata muntada
150g
de xocolata
50g
de mantega
50g
de sucre
Cireres
confitades
PREPARACIÓ:
Se escalfa
el forn a 180 graus. Se separen les clares de les gemes i es munten les rovells
amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa, tot seguit s’hi tira l’oli,
la nata líquida, el cacau em pols, la farina i el llevat. Per últim es munten
les clares a punt de neu i se afegeix a la mescla molt a poc a poc per tal que
no es desmuntin les clares.Es posa la
mescla dins un motle prèviament untat i s’enforna uns 45 minuts aproximadament.
Un cop el
pastís cuit es desemmotlla i es deixa refredar sobre una reixeta.Mentrestant es fa la trufa. Es desfà la xocolata i es reserva. Es munta la nata amb el sucre i es barreja amb la xocolata poc a poc, es deixa reposar una estona a la nevera.
Per muntar el pastís, primer tallem les vores, (així queda molt millor), s’obre per la meitat s’hi escampa la melmelada de maduixa i es tenca.
Es cobreix amb la trufa i s’adorna amb les cireres.
Bon Profit.
Um fa molt bona pinta.Ja provaré de fer-lo.
ResponEliminaSegur que t'agradara
ResponElimina