Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dilluns, 3 de desembre del 2012

PASTÍS DE XOCOLATA I TRUFA


D’excuses per fer un pastís  en tenim un munt. Perquè ens ve de gust, perquè és dilluns i volem començar bé la setmana, perquè volem regalar un somriure algú o perquè simplement ens volem donar un homenatja. La qüestió es fer-lo i compartir-lo.
Dons, avui que som dilluns i tinc una reunió a la feina, he pensat de portar aquest pastís els meus companys, i així amb la panxa plena tot es veu d’un altre color.

INGREDIENTS:

Per el pastís:

400g de farina

100g de cacau en pols

400g de sucre

4 0us grossos

200g d’oli suau

300g de nata líquida

2 sobres de Royal

Un pot de melmelada de maduixa

Per la trufa:

350g de nata muntada

150g de xocolata

50g de mantega

50g de sucre

Cireres confitades

PREPARACIÓ:

Se escalfa el forn a 180 graus. Se separen les clares de les gemes i es munten les rovells amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa, tot seguit s’hi tira l’oli, la nata líquida, el cacau em pols, la farina i el llevat. Per últim es munten les clares a punt de neu i se afegeix a la mescla molt a poc a poc per tal que no es desmuntin les clares.Es posa la mescla dins un motle prèviament untat i s’enforna uns 45 minuts aproximadament.
Un cop el pastís cuit es desemmotlla i es deixa refredar sobre una reixeta.
Mentrestant es fa la trufa. Es desfà la xocolata i es reserva. Es munta la nata amb el sucre i es barreja amb la xocolata poc a poc, es deixa reposar una estona a la nevera.
Per muntar el pastís, primer tallem les vores, (així queda molt millor), s’obre per la meitat s’hi escampa la melmelada de maduixa i es tenca.
Es cobreix amb la trufa i s’adorna amb les cireres.              
Bon Profit.



2 comentaris:

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)