Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dimecres, 25 de desembre del 2013

TRONC DE NADAL


Cada any penso que faré un tronc de nadal, però arriba el moment i m’acaba fent mandra.

Aquest any m’he decidit a provar-lo de fer i sorprenentment no ha sigut tan laboriós com esperava, i vet aquí que ja n’he fet dos.

Amb aquest tronc tan típic de Nadal us desitjos unes molt bones festes i un bon any nou.


 INGREDIENTS:

Per al braç de gitano:

120 g de farina

120 g de sucre

4 ous

Per al farcit:

200 g Nata per muntar

Dues cullerades de sucre
Per la cobertura:

100 g de nata

150 g de xocolata de cobertura

30 g de mantega
PREPARACIÓ:

Primer de tot pres calfem el forn a 200 graus

En un vol gran batem els ous i el sucre fins que quedin ven escumosos.

Tot seguit afegim la ferina i remenem amb moviments suaus fins que quedi tot ben integrat.


Folrem la safata amb paper de forn i bolquem la massa per sobre. Aquesta és l’operació més difícil, perquè ha de quedar ben prima i repartida. Va molt bé posar la massa dins la manega pastissera i fer tires, així queda tot del mateix gruix.

Ho enfornem uns 10 minuts a 200º.




Mentrestant muntem la nata amb dues cullerades de sucre i reservem.

Un cop cuita la planxa li donem la volta, sobra un paper, drap de cuina, el que us vagui més bé. El farcim amb la nata i amb l'ajuda del paper comencem a cargolar-lo i el posem a la nevera.





Per la cobertura, posem un cassó el foc amb la nata, la xocolata trossejada i la mantega fins que estigui ben desfeta. La deixem refredar.

Un cop la cobertura està freda, traurem el braç de la nevera, li tallem les puntes amb diagonal. Un dels caps el tallarem més gros i el posem damunt del braç.

Amb un pinzell anem pintant tot el tronc, fins que el tinguem ben cobert. El mateix pinzell ja li fa les vetes perquè sembli un tronc.

Decoreu com més us agradi, jo li vaig escampar uns springles daurats i platejats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)